AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 28.9.2019

​Sund vakuuttaa, että usko säilyy VPS:ssa "loppuun saakka"

​Sund vakuuttaa, että usko säilyy VPS:ssa "loppuun saakka"

Christian Sundin VPS on yhä Veikkausliigan jumbosijalla. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS koki lauantaina kirvelevän 1-2-tappion RoPS:lle Rovaniemellä.

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan ottelu oli monella tapaa samanlainen kuin viime viikon peli Lahtea vastaan. VPS hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisellä jaksolla, mutta menetti otteensa toisella. Sund sanoo, että Vepsun pitäisi kääntää hyvät vaiheet pelin sisällä maaleiksi.

- Tällä hetkellä on totta kai huonot fiilikset. Vähän sama homma kuin Lahti-pelissä. RoPSilla ei ollut mitään ensimmäisellä puoliajalla, kun me pelasimme hyvin. Loimme paikkoja ja puolustimme hyvin. Mutta tämä on se ongelma, mikä meillä on ollut. Kun pelaamme hyvin, niitä maaleja vaan pitäisi tehdä. Me olemme ihan oikeassa paikassa, jos emme voita näitä pelejä, joita viemme. Luomme riittävästi maalintekopaikkoja, mutta emme saa palloa tolppien väliin, VPS-luotsi kommentoi.

Raidan peli vaikutti hajoavan kotijoukkueen ensimmäiseen maaliin. Jerry Voutilainen jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia ja se näkyi VPS:n pelissä toisella jaksolla.

- RoPS sai pilkun, en tiedä pitäisikö tällaisessa pelissä tuollainen viheltää. Mutta en ole nähnyt tilannetta uudestaan. Se vaikeutti tekemistämme, vaikka Martin torjui sen ensimmäisen. Sitten he saivat toisen. Menetimme vähän peliä siinä, kun he tekivät sen 1-0 -maalin. Meidän piti nostaa enemmän pelaajia ylös ja puolustamisemme hajosi. RoPS pääsi iskemään vastaan ja luomaan paikkoja. Oli harmillista, että Jerry joutui tulemaan pois, Sund kertoi.

Tappio oli todella iso kolaus VPS:n säilymishaaveille. Ero karsijan paikalla olevaan KPV:hen on kuusi pistettä, kun jäljellä on vain kaksi ottelua. Säilyminen ei ole enää omissa käsissä, mutta Sundin mukaan joukkueen keskittyminen on kahden seuraavan pelin voittamisessa.

- Voimme ainoastaan miettiä omaa tekemistämme. Homma ei ole enää omissa käsissä, mutta meidän pitää joka tapauksessa voittaa kaksi viimeistä peliä, jotta meillä olisi mahdollisuus. Kyllä me uskomme loppuun saakka, että saamme tarvittavat pisteet ja pääsemme sinne karsintaan.


VPS-HIFK Elisa Stadionilla sunnuntaina 6.10. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia