FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.38 // 24.9.2019

Jarkko Wiss luottavaisena Kuopioon - ”Olemme läpi kauden olleet vahvoja vieraissa”

Jarkko Wiss luottavaisena Kuopioon - ”Olemme läpi kauden olleet vahvoja vieraissa”

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan huima mestaruustaistelu jatkuu perjantaina ja Ilves matkustaa Savon sydämeen. Vastassa on sarjakärki Kuopion Palloseura. Kauden kahdessa tähän astisessa liigakohtaamisissa Ilvestä aiemmin edustaneet pelaajat pääsivät iskemään voittomaalin kuopiolaisille.

Ilveksen viimeisin ottelu päättyi Tammelan isäntien kannalta riemukkaasti 1-0-voittoon FC Interistä, joka taistelee niin ikään kirkkaimmista mitaleista. Ilves pelasi vahvan ottelun, mutta ratkaisu nähtiin vasta tuomarin antamalla lisäajalla.

Tiemoko Fofana pukkasi 91. minuutilla Lauri Ala-Myllymäen vapaapotkun karat sisään.

– Pelaajat havahtuivat tilanteeseen. Edellinen kotiottelumme ei ollut millään tapaa hyväksyttävä suoritus. Halusimme parantaa ja näyttää osaamistamme ihmisille, jotka ovat tulleet meitä seuraamaan ja kannustamaan. Peliesitys oli mainio ja se palkittiin kolmella pisteellä kotiyleisön edessä, päävalmentaja Jarkko Wiss kertasi.

Seuraavaksi voittoa haetaan siis Kuopion tekonurmelta. Pitkää vierasreissua helpottaa aikaistettu matkustusaikataulu.

– Olemme läpi kauden olleet vahvoja vieraissa. Luonnonnurmen jälkeen pitää taas asennoitua tekonurmeen ja hieman nopeampaan syöttelyyn. Ottelun ensiminuutit ovat ajoittain tuottaneet vaikeuksia, joten nyt pitää huolehtia, että olemme heti alusta hereillä ja läsnä.

– On hienoa, että seurajohto on mukana hengessä ja pääsemme jo päivää aikaisemmin matkaan. Vedämme torstaina viimeistelyharjoitukset Kaupissa ja lähdemme sitten tien päälle. Majoittuminen yön yli on sopinut meille aiemminkin. Rovaniemeltä ja Maarianhaminasta on hyviä kokemuksia, eiköhän sama järjestely toimi Kuopiossakin, luotsi totesi.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 27.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia