vko.37 // 22.9.2019

KuPS:lle arvokas vierasvoitto (IFK Mariehamn-KuPS 0-1)

KuPS nousi Veikkausliigan kärkeen voittamalla IFK Mariehamnin 1-0. KuPS:n maalista vastasi Ariel "Tuco" Ngueukam.

Pelikieltojen takia puolustuksensa käytännössä uutteen uskoon rakentamaan joutuneella IFK:lla oli jo toisella minuutilla mainio paikka maalintekoon. Robin Sid vapautti Keaton Isakssonin, mutta viimeistely ei ollut kaikkein terävin ja Otso Virtanen KuPS-maalilla pystyi torjumaan. Kaikkineen IFK:lla oli avausjaksolla useampikin paikka, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Toisella jaksolla KuPS otti aloitetta enemmän haltuunsa ja 52. minuutilla vierasmaali näytti jo olevan tosiasia, kun pallo pyöri tolpasta toiseen IFK:n maaliviivalla, mutta Ariel Ngueukam ei vielä onnistunut maaliin saakka palloa kuitenkaan saamaan.

Vajaan tunnin kohdalla "Tuco" kuitenkin onnistui puskettuaan kulmapotkusta pallon Oskari Forsmanin ulottumattomiin ja KuPS:n johtoon.

KuPS oli lähellä sinetöidä voittonsa vastaiskusta 76. minuutilla, mutta IFK jatkoi taisteluaan. Vain muutama minuutti myöhemmin kotiyleisö vaati rangaistuspotkua, mutta turhaan. Pian tämän jälkeen KuPS:n Vinko Soldo kuittasi illan toisen keltaisen korttinsa ja sai komennuksen suihkuun.

Peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia ja IFK painoi pelin KuPS-päätyyn, mutta ei onnistunut iskemään tasoitusta ja näin pisteet matkasivat kärkipaikalle voiton myötä nousseen KuPS:n matkaan.

HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Arenalla lauantaina 28.9. kello 18.30 ja KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 27.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut