FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 20.9.2019

Ilves-pakki läpimurron kynnyksellä

Ilves-pakki läpimurron kynnyksellä

Mikael Almen on yksi Ilveksen nuorista lupauksista.

Ilveksen 19-vuotias vasen laitapuolustaja Mikael Almen hakee läpimurtoaan miesten pääsarjatasolla.

Valitettavasti loukkaantuminen on verottanut kuntoa tällä kaudella, mutta pelituntumaa on haettu Kakkosen B-lohkossa. Nuorukainen on rehkinyt tupsukorvien takalinjoilla 15 ottelun verran. Ilves/2 on tällä hetkellä sarjakolmosena.

– Kauden alussa nilkan nivelsiteet menivät rikki, joten se hankaloitti tätä vuotta. Edustusjoukkueeseen murtautuminen on ollut hankalaa, kun pelaava kokoonpano on hyvässä vireessä ja taistellaan tasaväkisesti mestaruudesta. Totta kai on hienoa, että Ilveksellä peli kulkee, Almen kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

– Myös kakkosjoukkueella pelit ovat joukkueena menneet yllättävän hyvin. Harva odotti meitä näinkin yläpäähän Kakkosen sarjataulukossa.

Almen on aiemmin saavuttanut Ilveksen B-junioreissa SM-hopeaa ja kokemusta on kertynyt myös Suomen U18- ja U19-maajoukkueissa. Miesten Suomen Cupissa "Miksu" pelasi tällä kaudella viisi ottelua viimeistellen yhden maalin ja antaen yhden maalisyötön. Mestaruus lämmitti mieltä, mutta tavoite on, että uran parhaimmat hetket ovat vielä edessä päin.

– Oli hienoa olla mukana kultaan johtaneessa cup-taipaleessa. Omat pelit toki painottuivat kilpailun alkupäähän, mutta kyllä tällaiset konkreettiset saavutukset tuovat lisäenergiaa ja nälkää kehittyä. Toivottavasti jatkossa pääsen olemaan osana samanlaista menestystä ihan runkopelaajana.

– Omalta osaltani tuon joukkueeseen pelin avausta ja syöttötaitoa. Vasen jalka on vahvuuteni. Kehitettävää on vielä etenkin fysiikkapuolella, Almen pohtii.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia