AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 20.9.2019

Filip Valencic hurjassa iskussa Veikkausliigassa - ”Halusin todistaa ennen kaikkea itselleni”

Filip Valencic hurjassa iskussa Veikkausliigassa - ”Halusin todistaa ennen kaikkea itselleni”

Kuva: Juha Tamminen

Filip Valencic valittiin vuoden Veikkausliigapelaajaksi syksyllä 2017, mutta seuraava kausi oli vaikea. Tällä hetkellä slovenialaiselle menee kuitenkin taas lujaa.

FC Interin Filip Valencic on valittu tällä kaudella kolmesti kuukauden pelaajaksi ja 27-vuotias johtaa maalipörssiä 15 osumalla. Tilastossa toisena on Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki 12 osumalla.

- Näyttää siltä, että tästä on tulossa urani paras kausi. Toisaalta toivon, että pystyn tulevaisuudessa pelaamaan vieläkin paremmin. Olen todella onnellinen ja toivon, että pystyn jatkamaan yhtä hyvin viimeiset neljä ottelua, Valencic toteaa.

Hyökkääjä korostaa, että onnistunut kausi on suurelta osin seurausta muun elämän sujumisesta. Hän on tyytyväinen moneen asiaan FC Interissä ja Turussa.

- Kyse ei ole vain siitä mitä tapahtuu kentällä. Minulla on mukava olo seurassa ja saan sellaista kunnioitusta, jota jokainen pelaaja haluaa.

- Viime kausi oli rehellisesti sanottuna minulle todella vaikea, voin henkisesti huonosti. Oli siis todella tärkeää löytää täksi vuodeksi oikea seura ja ympäristö. Halusin todistaa ennen kaikkea itselleni, että osaan edelleen pelata jalkapalloa.

- Olen todella onnellinen ja kiitollinen, että Inter auttoi minut ulos siitä tilanteesta, jossa olin viime vuonna.

Valencic siirtyi heinäkuussa 2017 PS Kemistä HJK:hon, mutta jätti seuran vuotta myöhemmin. Norjalainen Stabæk osti hänet, mutta peliaika jäi vähiin. Lainasopimus Interin kanssa tehtiin loppuvuodesta 2018.

Valencic on putsannut palkintopöytää kauden aikana ja lisää saattaa olla luvassa sesongin päätyttyä. Turkulaiset johtavat Veikkausliigaa kahdella pisteellä ennen neljää viimeistä kierrosta.

- Olen voittanut paljon henkilökohtaisia palkintoja Suomessa, mutta en maalipörssiä. Valehtelisin jos väittäisin, ettei se ole ollut mielessäni. Samaan aikaan haluan ennen kaikkea auttaa joukkuettani voittamaan otteluita.

- Jos se tarkoittaa, että teen vielä yhden, kaksi, kolme, neljä tai viisi maalia, niin sen parempi. Mutta olen myös tyytyväinen, jos autan muuten joukkuetta voittamaan. Jos vaikka syötän muutaman maalin tai minua rikotaan rangaistuspotkun arvoisesti.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.03 // 21.1.2022
Lisää uutisia