AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 18.9.2019

”Meillä kolmella on isot egot” - Filip Valencic kommentoi FC Interin tehotrioa

”Meillä kolmella on isot egot” - Filip Valencic kommentoi FC Interin tehotrioa

Kuva: Juha Tamminen

Kolmikko Filip Valencic, Timo Furuholm ja Mika Ojala ovat tehneet FC Interille Veikkausliigassa tällä kaudella yhteensä tehot 31 maalia ja 17 maalisyöttöä.

Filip Valencic on iskenyt 15 maalia ja syöttänyt viisi. Timo Furuholmin vastaavat lukemat ovat kymmenen ja neljä ja Mika Ojalan kuusi ja kahdeksan.

Yhteensä Inter on tehnyt liigassa 41 maalia, joka on eniten ja joukkue myös johtaa sarjaa.

- Me kolme täydennämme toisiamme. Kun joku meistä ei ole hyvä jossain, kaksi muuta hoitavat homman. Minä en esimerkiksi ole liigan parhaita pääpelaajia, mutta "Furu" on. Se on yksi syy miksi toimimme yhdessä niin hyvin, täydennämme toistemme ominaisuuksia, Valencic perustelee.

Kolmikon jäsenet tunnetaan Suomen kentillä myös persoonina. Ei siis tule yllätyksenä, että Valencic kertoo heidän toisinaan vaihtavan ajatuksia myös hieman äänekkäämmin.

- En sanoisi, että riitelemme asioista, mutta keskustelemme kyllä, slovenialainen naurahtaa.

- Meillä kolmella on isot egot. Mutta se mitä tapahtuu jalkapallokentällä, ei liity henkilökohtaiseen elämään. Keskusteluilla ja väittelyillä kentällä yritämme vain saada toisemme pelaamaan vielä paremmin.

- Se, että huudamme toisillemme auttaa lopulta joukkuetta. Me ja muutkin pelaajat tiedostavat sen ja se ei vahingoita joukkuetta, päinvastoin. Se on osa motivointia ja saattaa kuulostaa katsomoon välillä huonolta, mutta vakuutan, että se on vain hyvä asia joukkueelle ja seuralle.

FC Inter johtaa sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:ia ja jäljellä on neljä kierrosta. Voiko Inter enää tyytyä muuhun kuin mestaruuteen? Valencic pitää pienen tauon ennen vastaustaan.

- On vaikea ennustaa kuka voittaa, mitä tahansa voi tapahtua. On totta, että me olemme hyvissä asemissa, mutta yksi peli voi muuttaa paljon. Meidän on pakko edetä ja niin teemmekin, ottelu kerrallaan. Nyt ajattelemme siis vain sunnuntaita ja Ilvestä.

- Seuran virallinen tavoite ennen kauden alkua oli yltää mestaruussarjaan, sen olemme saavuttaneet. Kaikki sen lisäksi on kuin kirsikka kakun päälle. Totta kai minä ja kaikki pelaajamme haluamme voittaa mahdollisimman paljon, mutta juuri nyt ajattelemme Ilvestä.

Turkulaiset kärsivät toukokuun lopussa Veritas Stadionilla Ilvekselle 2-3-tappion, mutta veivät voiton 31.8. Tampereelta 1-0-lukemin. Nyt edessä on jälleen matka Tammelaan.

- Muutama viikko sitten pelattu ottelu hyödyttää molempia joukkueita. He hävisivät, mutta oppivat meistä varmasti. Myös me opimme heistä ja olemme valmiita. Siitä tulee todella mielenkiintoinen ottelu ja me kaikki odotamme sitä todella paljon.

- Kautemme on ollut tähän mennessä erinomainen. Runkosarja meni hyvin ja saimme voiton ensimmäisestä mestaruussarjan ottelusta (IFK Mariehamn kotona 2-0). Nyt on vielä neljä ottelua jäljellä, joten teemme kaikkemme, että kausi päättyisi mahdollisimman hyvin, Valencic toteaa.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia