AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 18.9.2019

"Ei me ihan paskakunnossa olla" - KPV haluaa selättää tilastot

"Ei me ihan paskakunnossa olla" - KPV haluaa selättää tilastot

Ville Koskimaa ei epäile KPV:m kunnon riittämistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Tulevana lauantaina KPV:llä on kauden kolmas kohtaaminen Rovaniemen Palloseuraa vastaan ja joukkue pyrkii tiukasti pois jumbosijalta, jonne se viime viikonloppuna niukasti putosi.

Keväällä RoPS oli Seinäjoella pelatussa ottelussa parempi maalein 1–0. Napapiirin yöttömän yön ottelussa ei maaleja sitten nähty lainkaan.

– RoPS on hyvä pallollinen joukkue, jonka kokoonpanoon tulee tosin muutoksia sitten edellisen kierroksen. Kokko on loukkaantunut ja topparille tuli punainen kortti, KPV-luotsi Jani Uotinen tietää.

RoPS-pelin alla on Uotinen tutustunut joukkuetilastoihin. KPV ei ole loistanut tällä kaudella esimerkiksi erikoistilanteissa.

– Erikoistilannemaalit ovat meidän tappioksi 4–13. Helsingissä Koskimaan Ville teki maalin kulmapotkusta, mutta sitä ei hyväksytty. Lauantaina en panisi pahitteeksi, vaikka tekisimme erikoistilannemaalin, valmentaja tuumii.

Tilastot osoittavat myös, että KPV:n verkko soi tiuhaan toisella jaksolla. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana numerot pysyvät yleensä tasaisina. Kapteeni Ville Koskimaa ei tietenkään voi puhua kaikkien puolesta, kun pähkäillään joukkueen juoksukunnon riittävyyttä.

– Me topparit juoksemme ottelussa 11 kilometriä ja siihen sisältyy 40–50 spurttia. Eli ei me ihan paskakunnossa olla, Koskimaa huomauttaa.

Koskimaa ja kumppanit joutuvat lauantaina epäilemättä haastaviin olosuhteisiin. Keskuskenttä oli liukas keskikesälläkin, eivätkä syyssateet tee alustaa ainakaan pitävämmäksi.

– Nyt on harjoiteltu Santahaassa, missä kenttä pitää paremmin. Epäilemättä lauantaina on aika liukasta, Ville Koskimaa ja Jani Uotinen ennakoivat.


KPV-RoPS lauantaina 21.9. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Keskipohjanmaa
Lisää uutisia