FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 16.9.2019

"Vahva aavistus että joku virolaiskärki olisi kärkkymässä" - Saku Savolainen alusti KuPS:n voittomaalin

"Vahva aavistus että joku virolaiskärki olisi kärkkymässä" - Saku Savolainen alusti KuPS:n voittomaalin

Saku Savolainen odottaa vahvaa syksyä KuPS:lta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura jatkoi voitokasta etenemistään sunnuntain sarjakierroksella. Syksyn Mestaruussarjan ensimmäisen sarjakierroksen kotipelissä saavutettiin maittava kotivoitto, kun suuri ja mahtava HJK kukistui sateisella Savon Sanomat Areenalla maalein 1-0.

KuPS-hyökkääjä Ats Purje täräytti pallon Klubin maaliin 36 peliminuutin kohdalla. Laitapakkina loistavasti taistellut Saku Savolainen oli vahvasti mukana juonimassa keltamustan hienoa voittomaalia antamalla nappisyötön Atsin tämän kauden viidenteen liigaosumaan.

- Pallo pelattiin kierrätyksen kautta toppari Tabi Mangalle, jolla oli tilaa kuljettaa eteenpäin. Lähdin nousemaan ylös, kun näin Ilmari Niskasen menevän samaan aikaan keskelle. Tilanne aukesi laidalle ja siellä oli tilaa paljon. Tabin syöttö tuli linjan taakse ja sain keskitettyä pallon ajoissa ennen kuin se ehti mennä päädystä yli.

- En kerennyt katsomaan, onko siellä maalilla joku mutta vahva aavistus oli siitä, että joku virolaiskärki olisi siellä kärkkymässä, Saku kuvailee illan ratkaisutilanteen kehittymistä.

Kuopiolaiset jatkavat kuudennen Suomen mestaruutensa jahtaamista erinomaisista sarja-asetelmista. Menestyksennälkäinen KuPS-joukkue on pelannut kaksi erittäin vahvaa syksyä yltäen molemmilla kerroilla mitaleille ja eilen saavutettu viides peräkkäinen liigavoitto vie joukkuetta jälleen yhden pykälän lähemmäksi suuren unelman täyttymistä.

- Viisi voittoa kertoo, että me olemme kovassa syysvireessä taas. Peli on lähtenyt rullaamaan oikealla hetkellä ja kuntohuippu on osunut jälleen oikeaan kohtaan.

- Me jaksamme pelata hyvällä tempolla heti alusta lähtien ja me jaksamme juosta loppuun saakka. Kaksi edellistä syksyä ovat olleet nousujohteisia ja toivottavasti kolmas samanlainen tulee, Saku toivoo.

Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Autotalo Hartikaisen kummipelaajana.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 22.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia