AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.36 // 15.9.2019

FC Honka haki pisteet Tampereelta (Ilves-FC Honka 0-2)

FC Honka haki pisteet Tampereelta (Ilves-FC Honka 0-2)

FC Honka haki tärkeät kolme pistettä sunnuntaina Ilveksen vieraana.

FC Honka haki sunnuntaina tärkeät pisteet Tampereelta, kun se kukisti Ilveksen 2-0-lukemin mestaruussarjan ottelussa.

Honka aloitti erittäin vahvasti ja Ilves joutui puolustuskannalle. Vieraiden kova rynnistys palkittiin 11 minuutin kohdalla, kun Mikko Sumusalo pääsi iskemään pallon ohi Mika Hilanderin pitkän pallorallin jälkeen.

Tämän jälkeen Ilveskin pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi kyllä rakentamaan hyviä hyökkäyksiä kohti espoolaisten maalia. Tiemoko Fofana pelasi erittäin pirteästi ja Felipe Aspegren teki kovasti töitä oikealla laidalla. Keskityspallot eivät kuitenkaan löytäneet tietään ilvesläisten päihin, vaan Honka pystyi katkomaan ja purkamaan tamperelaisten yritykset tehokkaasti.

Myöskään erikoistilanteet eivät tällä kertaa onnistuneet Ilvekseltä. Kulmapotkut ja hyviltäkin paikoilta lauotut vapaapotkut olivat selvästi heikompia mitä tällä kaudella aikaisemmin on joukkueelta nähty.

Ilves aloitti toisen jakson terävästi, mutta sai kylmää vettä niskaansa jo neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Honka pääsi vastahyökkäykseen ja Borjas Martin yllätti kaikki roikkupallollaan, joka leijui yli Hilanderin maalin takanurkkaan.

Ilves kyllä jatkoi pallonhallintaa ja pystyi pitämään palloa hyökkäysalueella, mutta Hongan puolustus pystyi pitämään keltapaidat poissa parhaimmilta tekopaikoilta. 55 minuutin kohdalla Ilves teki ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Ilari Mettälä juoksi Tuure Siiran tilalle.

Vaihto ei kuitenkaan tuonut haluttua muutosta pelaamiseen, kuten ei myöskään 73 minuutin kohdalla tehty tuplavaihtokaan. Tuolloin Eero Tamminen ja Jacques Haman korvasivat Iiro Järvisen sekä Fofanan.

Ilves ei missään vaiheessa saanut maalitiliään avattua ja Honka pystyi loppuminuutit jopa hyökkäämään ja luomaan vaarallisia tilanteita isäntien maalille.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.9. klo 18.30 ja FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 21.9. klo 13. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia