AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.36 // 14.9.2019

FC Lahti komeaan voittoon lauantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa (FC Lahti-RoPS 3-0)

FC Lahti komeaan voittoon lauantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa (FC Lahti-RoPS 3-0)

FC Lahti taisteli täydet kolme pistettä kotiareenallaan haastajasarjan ensimmäisessä ottelussaan lauantaina. RoPS kaatui selkein 3-0 (1-0)-lukemin.

Kamppailun avausvartti oli tasainen. Joukkueet tunnustelivat liukkaan nurmen metkuja, eikä kumpikaan halunnut lähteä viemään peliä.

RoPS rakensi ottelu ensimmäisen paikan. Youness Rahimi laukoi pilkun tuntumasta matalan kudin, jonka Patrik Rakovsky nappasi vakuuttavasti. 21. minuutilla oli FC Lahden vuoro hyökätä. Jasin Assehnoun murtautui RoPS:n rangaistusalueella vetopaikkaan, mutta tulinen laukaus pysähtyi vierasjoukkueen pelaajiin. 37. minuutilla kotijoukkueelle aukesi nopeasti vastaiskun paikka. Assehnoun yritti syöttää Jeronimo Amionelle keskelle, mutta lopulta lupaava tilanne päättyi ohilaukaukseen. Pian Assehnoun pääsi itse vetopaikkaan, mutta laukaus painui niukasti takatolpan ohi.

Yritys tuotti tulosta ja FC Lahti pääsi tauolle mukavasti johdossa. Kotijoukkue sahasi pallon oikeaan laitaan ja Jean-Christophe Coubronne vei puolustajan vipuun, jolloin ranskalaiselle jäi kosolti tilaa keskittää. Tarkka syöttö löysi maalin edestä Amionen, joka pudotti pallon päällään verkkoon.

Toisen puoliajan alussa RoPS:n Lucas Lingman pääsi peippailemaan itsensä loistavaan laukaisupaikkaan. Matala veto sujahti etukulman ohi maalipotkuksi. Nopeasti tulleen paikan jälkeen Lahti tiivisti puolustustaan, eikä RoPS päässyt enää purjehtimaan kotijoukkueen maalille.

FC Lahti sai ikäviä uutisia reilun tunnin pelin jälkeen, kun kärjessä pelannut Erik Törnros kolautti päänsä. Ruotsalaishyökkääjä otettiin vaihtoon ja tilalle juoksi Teemu Jäntti.

Lahtelaisten voitto alkoi näyttää varmalta, kun Eemeli Virta nikkasi pallon kulmapotkusta maaliin 61. minuutilla. Tilanteessa Antonio Reguero tiputti pallon käsistään ja Virta oli hereillä takatolpalla. Pirteästi kentälle tullut Jäntti kaunisteli loppulukemiksi 3-0 aivan pelin lopussa.

Voiton ansiosta FC Lahti nousi haastajasarjan kärkeen. Voitto RoPS:sta oli Lahdelle ensimmäinen sitten vuoden 2014.


VPS-FC Lahti perjantaina 20.9. klo 18.30 Elisa Stadionilla ja KPV-RoPS lauantaina 21.9. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia