FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.36 // 13.9.2019

Runkosarja jätti hampaankoloon Hongan Ivanoville: ”Hävittiin ne pelit mitkä olisi pitänyt voittaa”

Runkosarja jätti hampaankoloon Hongan Ivanoville: ”Hävittiin ne pelit mitkä olisi pitänyt voittaa”

Robert Ivanov vieraili tällä viikolla Suplan Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka lähtee sunnuntaina käynnistyvään Veikkausliigan mestaruussarjaan viidenneltä sijalta. Joukkueen luottomiehiin kuuluva Robert Ivanov kertoo runkosarjan jättäneen espoolaisille kaksijakoiset tunnelmat.

Honka otti kauden ensimmäisen kuukauden aikana voitot lopulta runkosarjan ykköseksi ja kakkoseksi päätyneistä FC Interistä ja KuPS:sta ja pelasi lisäksi tasapelin runkosarjan kolmosen Ilveksen kanssa. Hongan suoritukset ovat kuitenkin ailahdelleet läpi kauden, joten Espoossa lähdetään mestaruussarjaan kahdeksan pistettä FC Interiä ja kuusi pistettä KuPS:aa ja Ilvestä perässä.

- Alussa voitettiin niin sanotut vaikeat jengit ja hävittiin niin sanotuille helpoille jengeille. Sehän oli se meidän kompastuskivi, että hävittiin ne pelit mitkä meidän olisi pitänyt voittaa ja menetettiin tärkeitä pisteitä siinä, Ivanov analysoi Suplan Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa.

Viime kaudella läpimurron tehnyt Ivanov ei kuitenkaan lähde selittelemään sarjataulukon näkymää.

- Tämä on meidän taso. Jengi on vaihtunut jonkin verran. Tärkeille pelaajille on tullut loukkaantumisia. Ei olla ehkä saatu pidettyä meidän pakkaa niin hyvin kasassa kuin muut jengit ja se on sitten näkynyt sarjataulukossa, Ivanov toteaa.

Honka aloittaa mestaruussarjan sunnuntaina vierasottelulla Ilvestä vastaan. Tammelassa on tarjolla pisteiden lisäksi pientä hyvitystä alkukauden otteluihin, sillä toukokuun kohtaamisessa samaisella stadionilla Ilves nousi 1-1-tasatulokseen 89. minuutilla ja heinäkuussa Tapiolassa Ilves nousi toisella puoliajalla ensin 1-1-tasatilanteeseen ja 2-1-vierasvoittoon lisäajalla.

- Ei olla voitettu Ilvestä vielä tänä vuonna. Cupissakin hävittiin pilkuilla. Nyt jos joskus olisi hyvä aika ottaa ne kolme pistettä. Ihan täydellä luotolla mennään sinne, että voitetaan ja otetaan kolme pistettä. Lähdetään siitä kairaamaan eteenpäin ja katsotaan mitä on tehtävissä europaikkojen suhteen, Ivanov summasi.

Lisää uutisia