FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.36 // 9.9.2019

KPV:n kasvatilla onnistunut Italian leiri Serie A-seurassa

KPV:n kasvatilla onnistunut Italian leiri Serie A-seurassa

KPV:n kasvatti Noa Lehtonen sai heinäkuussa kutsun Italian Serie A:n seuran SPAL:n testille.

Meno oli Lehtosen mukaan kovaa, mutta antoisaa.

- Lähdin heinäkuun lopulla serie A:ssa pelaavan SPAL:n U17 joukkueen mukaan. Tarkoituksena oli olla joukkueen mukana kaksi viikkoa, mutta seura halusi lopulta pitää minut italiassa vielä yhden viikon lisää, Lehtonen kertoo KPV:n verkkosivuilla.

- Aluksi tehtiin pari päivää Ferrarassa joukkueen treenikeskuksessa erilaisia testejä ja sen jälkeen lähdettiin vuoristoille preseason leirille viikon ajaksi. Leirillä treenattiin useamman kerran päivässä ja treenejä ennen oli myös yleensä sali- tai tasapainoharjoituksia. Treenit olivat leirillä todella pitkiä, raskaita ja reeneissä myös vaadittiin todella paljon, Lehtonen kertaa.

Harjoittelu Italiassa oli paitsi erittäin fyysistä myös todella tarkasti suunniteltua.

- Puolustamista harjoiteltiin melkein jokaisessa treenissä ja se oli hyvin yksityiskohtaista. Jokaiseen treenin kuului myös pallollinen osio, 11v11 peli ja erilaisia nopeus- ja kestävyysjuoksuja, nuori keskuspuolustaja huomauttaa.

- Leirin jälkeen oli päivän tauko, minkä jälkeen jatkettiin treenaamista, jota vähän vähennettiin tulevien pelien takia. Ensimmäinen peli pelattiin FC Ravennaa vastaan ja toinen FC Veneziaa, joka pelaa SPAL:n tavoin Italian korkeinta sarjatasoa U17 ikäluokassa. Pelasin molemmissa peleissä ensimmäisen puoliajan, jotka me molemmat voitettiin, Lehtonen sanoo.

Testileiri teki vaikutuksen nuoreen mieheen.

- Kolme viikkoa Italiassa oli yksi raskaimmista, mutta myös samalla yksi hienoimmista kokemuksista elämässäni, Lehtonen alleviivaa.

Lehtonen valittiin myös U16-maajoukkueen mukaan Puolassa pelattavaan Syrenka Cupiin, mutta kiusallinen polvivamma esti Lehtosen osallistumisen turnaukseen.


HIFK - KPV Telia 5G Arenalla perjantaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.03 // 23.1.2020
vko.03 // 23.1.2020
Lisää uutisia