AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 7.9.2019

Robin Lod tietää, että Italiaa vastaan pelin on parannuttava - "Taas uusi koitos meille"

Robin Lod tietää, että Italiaa vastaan pelin on parannuttava - "Taas uusi koitos meille"

Robin Lod kuuluu Huuhkajien avauskokoonpanon vakiokalustoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien on parannettava peliään sunnuntaiksi Italiaa vastaan, jos se aikoo ottaa lohkojohtajalta pisteitä Tampereella pelattavassa EM-karsintaottelussa, uskoo Robin Lod.

Suomi kukisti viime pelissään torstaina Kreikan Ratinan stadionilla. Nyt Suomi on voittanut neljä peräkkäistä karsintaottelua maalierolla 7-0.

Joku saattaisi kysyä, miten tämä on mahdollista. Huuhkajien laituri Robin Lod tietää, mistä hyvä pöhinä kumpuaa.

- Kyllä se on tämä meidän joukkue. Yhdessä puolustetaan ja yhdessä hyökätään. Se on toiminut tähän saakka tosi hyvin ja toimii toivottavasti jatkossakin. Se on se meidän isoin vahvuus, se hyvä fiilis ja luottavainen fiilis pelata kotiyleisön edessä, Lod sanoi.

Toistaiseksi Teemu Pukki - joka teki rangaistuspotkusta voittomaalin myös Kreikkaa vastaan - on kartanut harteillaan Suomen maalintekovastuuta kuluvassa karsinnassa. Lod ja kumppanit yrittävät antaa taustatukea Norwichin hyökkääjälle, mutta paineita asiasta ei oteta. Ydinasia on, että joku Suomen joukkueesta osuu puiden väliin.

- Kyllä minä nyt yritin tuossa Kreikka-pelissä, mutta sihti ei ollut ehkä niin kohdillaan. Mutta päaäsia on, että joku tekee maalit. Minua ei haittaa, vaikka Pukki tekisi kaikki meidän maalit. Kunhan voittoja tulee, niin on joukkueena kiva tuuletella matsien jälkeen, Lod totesi.

Sunnuntaina Suomi on jättimäisen haasteen edessä, kun lohkojohtaja Italia saapuu Ratinaan. Viimeksi Suomi hävisi maaliskuussa Udinessa pelatun kohtaamisen 0-2. Saapasmaa on voittanut kaikki viisi karsintaotteluaan ja on Suomea näin ollen kolme pistettä edellä.

Lod tietää, että Kreikka-ottelusta täytyy petrata paljon, jotta pisteitä on mahdollista saada Italian kaltaista eurooppalaisjättiä vastaan.

- Vaikka ei pelattu hyvää peliä, niin silti voitettiin, mikä on mielestäni tosi hyvä merkki tälle joukkueelle. Paljon pitää parantaa Italiaa vasttaan. Se on taas meille uusi koitos, mutta meillä on hyvä rekodi tuolla Ratinassa, niin miksi emme lähtisi sitä jatkamaan, Lod hymyili.

Suomi-Italia pelataan sunnuntaina 8.9. klo 21.45. Ottelu näkyy Viasatin kanavilla, Viafreessä ja Viaplayssa. Viasatin studiolähetys alkaa klo 21.

Lähde: Huuhkaja-tv
Lisää uutisia