FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.35 // 4.9.2019

HIFK:n Selander: "Vauhti ja vaaralliset tilanteet viehättävät minua"

HIFK:n Selander: "Vauhti ja vaaralliset tilanteet viehättävät minua"

Riku Selander on HIFK:n luottopelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n 24-vuotias Riku Selander on tyyppi joka ei turhaan stressaile mistään turhista asioista, mutta rennolta joka paikan mieheltä löytyy myös aivan toisenlainen puoli.

– Tykkään ottaa iisisti, mutta silti vauhti ja vaaralliset tilanteet viehättävät minua, eli minusta löytyy kaksi puolta. Toinen ottaa iisisti ja toinen etsii elämästä extreme kokemuksia. Benjiä en ole hypännyt, enkä lentokoneesta mutta taatusti hyppään jos mahdollisuuden saan, Selander toteaa HIFK:n verkkosivujen haastattelussa.

Selander on nuoresta iästään huolimatta kerännyt tililleen jo 121 ammattilaisottelua Suomen eri sarjatasoilla. Selanderin ura alkoi Ykkösessä, PK-35 paidassa. Siellä hän kerkesi pelaamaan vain neljä ottelua, kunnes hän siirtyi loppukaudeksi lainalle FC Hongan kakkosjoukkueeseen. Selander palasi PK:hon, mutta siirtyi lopulta vain yhden kauden jälkeen FC Honkaan.

Selander edusti Honkaa kakkosessa sekä Suomen-cupissa yhteensä 24 kertaa, kunnes mies oli taas siirron keskellä. Tällä kertaa Selander löysi itsensä IF Gnistanista, jossa silloin vielä laitahyökkääjää pelaava Selander löi kunnolla läpi.

24 ottelua Ykkösessä ja neljä maalia vakuuttivat Ekenäs IF:n, joka varmisti Selanderin siirron kaudelle 2018. Ekenäs IF taisteli kovaa noususta, mutta loppujen lopuksi tammisaarelaisten vääntö ei riittänyt ja seura jäi Ykköseen.

Yksi seura, joka ei Ykköseen jäänyt oli HIFK. Selanderin taidot eivät jääneet IFK:lta huomaamatta ja hän siirtyi Tähtirintoihin heti vuoden alussa. Tähän mennessä Selander on pelannut jokaisessa HIFK:n Veikkausliigan ottelussa jokaisen minuutin.

– Paljon on ylä- ja alamäkiä ollut. Yhden nousun kakkosesta ykköseen olen voittanut, mikä oli todella mukava kokemus ja oli kivat juhlat sen yhteydessä. Paljon on ollut hyviä voittoja ja katkeria tappioita, mikä on tämä lajin suola. Jalkapalloilijan elämä on kuin olisi jatkuvassa vuoristoradassa, mikä sopii minun persoonallisuuteen hyvin. Kotimaisella tasolla tämä on korkein mihin voi päästä, enkä koe että rajani olisivat tulleet vastaan. Tästä seuraava askel on ulkomaille, ja koen että olen ottanut parin viime vuoden aikana suuria askeleita pelaajana. Avain siihen on se, että olen päässyt pelaamaan paljon, ja se on kehittänyt minua pelaajana. Tuntuu siltä että olen alkanut ottamaan myös askelia seuraavaa tasoa kohti pelaajana, Salender tuumaa.

Selander on ainut pelaaja seurasta, joka on pelannut täydet minuutit koko kaudella.

– Tosi hyvät fiilikset. Futaajana haluat pelata niin paljon kuin mahdollista, ja olen ollut onnekas siinä mielessä että olen pysynyt kunnossa ja olen saanut Torilta paljon luottamusta, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Toivottavasti sama meno jatkuu, eivätkä loukkaantumiset haittaa tätä putkea, Selander toteaa.


HIFK - KPV Telia 5G Arenalla perjantaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia