AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2019

​Peter Lundberg siirtyy kauden jälkeen IFK Mariehamnista maajoukkuetehtäviin

​Peter Lundberg siirtyy kauden jälkeen IFK Mariehamnista maajoukkuetehtäviin

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg on nimetty 1.1.2020 U19-poikien maajoukkuevalmentajaksi. Tämän myötä Lundberg jättää IFK:n nykyisen sopimuksensa umpeutuessa kuluvan kauden päättyessä.

Lundberg on toiminut IFK Mariehamnin päävalmentajana neljä vuotta ja oli sitä ennen joukkueen kakkosvalmentajana. Valmennuskautensa aikana hän on ollut voittamassa niin mestaruutta kuin Suomen Cupiakin "Grönvittin" kanssa.

- Minulla on luonnollisesti kaksijakoiset mietteet. Toisaalta on olen todella ylpeä siitä, että IFK-pelaaja on pystynyt luomaan uran ykkösjoukkueen pelaajasta kakkosvalmentajaksi, sen jälkeen menestyksekkääksi päävalmentajaksi mestaruuksineen ja cup-voittoineen ja nyt hänet nimetään U19-maajoukkueen päävalmentajaksi. Se on hienoa asia ja iloitsemme siitä yhdessä Lundiksen kanssa, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson sanoo.

- Toisaalta Lundis on äärettömän arvostettu päävalmentajana ja sellainen valmentaja, jonka kanssa olisimme halunneet jatkaa vielä monta vuotta. Ymmärrän kuitenkin täysin sen, että Lundis kaikkiaan kahdeksan vuoden jälkeen haluaa kokeilla jotain uutta ja että kansainvälinen ulottuvuus maajoukkuevalmentajana kiinnostaa. Me toivotamme vain paljon onnea ja jatkamme hyvää ja läheistä yhteistyötä Lundiksen kanssa hänen uudessa roolissaan sen jälkeen, kun tämä kausi on ohi.

Lundbergin sopimus jatkuu kauden loppuun saakka ja hän johtaa IFK-joukkuetta siihen saakka kunnes kauden viimeinenkin Veikkausliigaottelu on pelattu.

- Lundis on superammattilainen sormenpäitään myöten, joten olen täysin varma, että hän keskittyy täysin IFK:hon loppukauden ajan. Uskon että hän haluaa nyt todella päättää tämän hyvin ja tekee kaikkensa, jotta kauden loput ottelut menevät niin hyvin kuin mahdollista, Mattsson sanoo.

Lundbergin ratkaisun myötä IFK Mariehamnin päävalmentajan pesti kautta 2020 koskien tulee avoimeksi ja IFK pitää tehtävän täyttämistä niin pian kuin mahdollista ensiarvoisen tärkeänä.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia