AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.35 // 3.9.2019

Nuori HJK-hyökkääjä helpottui - ”Ehkä odotukset painoivat alkukaudesta”

Nuori HJK-hyökkääjä helpottui - ”Ehkä odotukset painoivat alkukaudesta”

Kuva: Juha Tamminen

20-vuotias Eetu Vertainen lähti Veikkausliigan kauteen kovin odotuksin. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin vasta runkosarjan päätöskierroksella.

Eetu Vertainen pelasi kesällä 2018 vahvat U19-ikäluokan EM-kisat ja teki Veikkausliigassa neljä maalia. Kausi 2019 ei kuitenkaan ole sujunut odotusten mukaisesti.

- Kausi on ollut vaikea maalien osalta, mutta muutenkin. Tällaiset kokemukset kuitenkin vahvistavat tulevaa varten. Otan tästä vuodesta kaiken irti, vaikka se onkin ollut heikompi, hyökkääjä toteaa.

- Odotukset olivat alkukaudesta isot, sekä minulta itseltäni että muilta. Se on varmasti yksi syy. Ehkä menin jotenkin pieneen lukkoon, kun kausi ei lähtenyt käyntiin niin kuin olisin halunnut. Se ei sitten auennut, kun maaleja tai muita huippu onnistumisia ei tullut.

Ensimmäisen maalinsa hän laukoi sunnuntaina kotikentällä RoPS:ia vastaan. "Epan" 2-2-tasoitusosuma 73. minuutilla takasi helsinkiläisille pisteen.

- Vihdoin se tuli. Viimeisellä kierroksella oli hyvä viimeistään aloittaa maalinteko, hän hymähti.

- Se oli minulle tärkeä onnistuminen ja teki hyvää. Mutta on minulla ollut ihan hyvä fiilis ja vire muutenkin, vaikka maaleja ei ole tullutkaan. Mutta oli se tärkeää, ilmanmuuta.

Kirkkonummelalaisen KyIF:n kasvatti on edustanut HJK:ta 11-vuotiaasta saakka. Hän kirjoitti elokuun puolivälissä seuran kanssa vuoden 2020 kattavan jatkosopimuksen.

- Koin, että jatkosopimus on minulle tässä vaiheessa paras ratkaisu. Oli hienoa huomata, että seura luottaa minuun vaikka onkin ollut vaikeaa. Minulla on hyvä fiilis tulevasta.

HJK sijoittui Veikkausliigan runkosarjassa neljänneksi ja on kahdeksan pisteen päässä kärkipaikasta. Toiseen ja kolmanteen sijaan on eroa kuusi pistettä, kun jäljellä on viisi Mestaruussarjan ottelua.

- Uskon, että voin edelleen pelata vahvan loppukauden ja me pystymme joukkueena taistelemaan hyvistä sijoituksista.

Parhaillaan Vertainen valmistautuu U21-maajoukkueen EM-karsintojen avaukseen Zaporichiassa. Pikkuhuuhkajat kohtaa Ukrainan perjantaina klo 18.30 Suomen aikaa. Ensimmäinen kotiottelu on edessä tiistaina 10.9. klo 19 Oulussa Raatin Stadionilla.

- Ukraina on kova vastus, mutta meidän pitää pystyä pelaamaan heitä vastaan omilla vahvuuksillamme. Haluamme hyvän pelin varsinkin tuloksellisesti. Ainakin piste täältä mukaan olisi mahtava aloitus karsinnoille.

- Meillä on tosi hyvä jengi. Uskon, että tästä voi tulla hyvä juttu. Joukkueeseen tulee aina pieniä muutoksia, mutta tämä ryhmä on iskukykyinen.


KuPS - HJK sunnuntaina 15.9. klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia