FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.35 // 2.9.2019

RoPS Café tukemassa yhteiskunnallista yrittäjyyttä - Rovaniemi-viikko 2.-8.9.

RoPS Café tukemassa yhteiskunnallista yrittäjyyttä - Rovaniemi-viikko 2.-8.9.

Rovaniemi-viikolla syyskuun alussa tuodaan esiin yhteiskunnallista yrittäjyyttä. Koko viikon ajan Rovaniemen Palloseuran tiloissa Koskikadulla nautitaan aamukahveja ja aamiaisbrunssia.

Kävijät saavat samalla tietoa, mitä työtä osuuskunta Sie&Mie Keskus tekee. Myynnissä olevat kahvilatuotteet valmistaa ja myy osuuskunnan pitopalvelutiimi.

- Kokeilimme keväällä, miten etenkin naiset voisivat tienata omalla osaamisellaan. Kokeilusta syntyi kaksi eri keittiötä, palestiinalainen KAJO kotikeittiö ja kiinalainen Lili´s Grandma Kitchen. Nyt tuotteista kootaan aamullinen brunssi RoPSin bingokahvilaan Koskikadulle. Sieltä voi ostaa tuotteita koko viikon ajan mukaan työpaikalle tai kotiin, kertoo puheenjohtaja Katriina Happonen osuuskunnasta.

Yhteiskunnallisen yrityksen tarkoitus on laittaa suuri osa voitosta hyvän tekemiseen. Hyvää on kestävän kehityksen edistäminen ja työllistäminen. Sie&Mie Keskus etsii yrityksiä, joista löytyy palkkatyötä. Pitopalvelun brunssilla aamuisin kello 8-11 kerrotaan kokemuksista, yhteiskunnallisen yrityksen ideasta ja Sie&Mie Keskus osuuskunnan palveluista.

Kumppaniyrityksiä Sie&Mie Keskuksella on toistakymmentä, viime syksystä lähtien myös RoPS.

- Meillä yhteistyö osuuskunnan kanssa lähti hyvin käyntiin, ja saimme asiakkailtamme hyvää palautetta. Päätös ostaa palveluja juuri osuuskunnalta oli ropsilaisille helppo, sillä meidän arvoihimme kuuluu myös yhteiskunnallisen hyvän tekeminen, ihmisten saaminen ja pitäminen liikkeellä ja työn edistäminen, kertoo Petri Jaatinen RoPS:sta.

- Olemme 4 vuotta vuokranneet ja myyneet käytettyjä polkupyöriä. Nyt tämä projekti päättyy ja tuomme loput pyörät RoPS:n edustalle myyntiin. Niillä voi sitten vaikka piipahtaa Rovaniemi- viikon eri tilaisuuksissa, lisää Happonen.

RoPS Cafén tarkempi ohjelma löytyy alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia