FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.34 // 1.9.2019

RoPS-luotsi Tuutti salaperäisenä: "Olemme rakentaneet oman erikoisuutemme"

RoPS-luotsi Tuutti salaperäisenä: "Olemme rakentaneet oman erikoisuutemme"

Pasi Tuutti vihjaa jostain uudesta RoPS:n pelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS kohtaa runkosarjan päätösottelussa vieraskentällä HJK:n, joita luotsaa vielä alkukaudesta RoPS:n peräsimessä ollut Toni Koskela.

RoPS on keskittynyt viimeiset viikot omaan tekemiseen. Se on näkynyt myös tulostaululla. Elokuun saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Pitkään tökkinyt hyökkäyspeli on jälleen alkanut toimimaan, ja päästettyjen maalien suhdekin oli viime kuulta alle yksi maali per ottelu.

Sunnuntaiseen runkosarjan päätösotteluun ladataan jälleen kaikki peliin. RoPS:lla on edelleen teoreettinen mahdollisuus nousta runkosarjan päätteeksi kahdeksanneksi, joka takaisi alempaan loppusarjaan yhden kotiottelun lisää.

- Vietimme hiukan erilaisen viikon kuin tavallisesti, jotta saisimme pelaajien huomion pysymään itse asiassa, päävalmentaja Pasi Tuutti paljastaa.

- Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, kuinka lähestyminen toimii. Olemme rakentaneet omat erikoisuutemme, ja pelissä sen näkee, pystyykö HJK siihen reagoimaan.

HJK on silti ennakkosuosikki, ja materiaaliltaan sarjan ylivoimaisin joukkue. Vaikka europelit päättyivätkin karsintoihin, on Toni Koskela tehnyt Veikkausliigassa erinomaista tulosta.

- Tonin perusajatus näkyy vahvasti siinä, kuinka hän organisoi joukkueensa esimerkiksi erilaisia prässejä ja puolustusmuotoja vastaan, Tuutti arvioi.

- Aiempaan verrattuna Toni on tuonut myös uuden vaaraelementin vastahyökkäysten kautta. Kun hyökkää vauhdikkaasti, eikä vain pallokontrollin kautta, saa myös enemmän erikoistilanteita. Niissä HJK on ollut viime peleissä vahva.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 1.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia