vko.34 // 1.9.2019

HJK ja RoPS tasasivat pisteet (HJK-RoPS 2-2)

HJK ja RoPS tasasivat pisteet sunnuntaina Telia 5G Areenalla 2-2-tasatuloksella.

HJK karkasi johtoon jo ottelun 4. peliminuutilla, kun Riku Riski pääsi tuikkaamaan pallon RoPS:n maaliverkkoon. RoPS tuli 24. minuutilla tasoihin Eetu Muinosen onnistuessa maalinteossa. Toisella puoliajalla Lucas Lingman vei RoPS:n johtoon ja Eetu Vertainen taas tasoitti pelin 73. minuutilla 2-2:een.

Klubi sai otteluun lentävän lähdön, kun Riku Riski huudatti maalilla runsaslukuista kotiyleisöä jo neljännellä minuutilla. Erinomaisen alustuksen Riskin kauden seitsämänteen osumaan tarjoili Zeneli.

Vierasjoukkue RoPS ei takaiskusta hätkähtänyt, vaan onnistui luomaan hyvän paineen Klubin päätyyn. Kymmenennellä minuutilla HJK-vahti Maksim Rudakov joutui venymään ensimmäistä kertaan kunnon torjuntaan, kun venäläinen esti maaliviivalta vieraiden kulmapotkusta tulleen yrityksen.

Seuraavaksi maalintekoa pääsi yrittämään Tim Väyrynen. Aivan vapaana RoPSin boksissa ollut hyökkääjä pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta, mutta pusku painui niukasti yli Antonio Regueron vartioiman maalin.

Käynnissä oli 25. peliminuutti, kun RoPS tuli tasoihin. Rudakov torjui Taye Taiwon kovan vedon, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Eetu Muinonen onnistui ohittamaan venäläisen.

Muutaman minuutin päästä HJK oli todella lähellä siirtyä uudestaan johtoon, mutta Reguero onnistui torjumaan yläkulmaan suuntautuneen puskun kulmapotkuksi.

Paikoista huolimatta avausjaksolla ei enempää maaleja nähty ja tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen oli tasainen, vauhdikas ja temmoltaan kova. RoPS pyrki pelaamaan aktiivisesti ja vieraat prässäsivät rohkeasti korkealta. Klubilla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia päästä pois paineen alta.

HJK otti väkevämmin pallonhallinnan itselleen ja pelin painopiste pysyi vieraiden kenttäpuoliskolla. Väänänen pääsi ensimmäisenä kokeilemaan maalintekoa, mutta nuorukaisen tulinen laukaus viuhui maalin yli. Heti perään Petteri Forsell ampui hyvästä sektorista vapaapotkun, jonka Reguero onnistui kuitenkin nyrkkeilemään kauemmas.

Kesken Klubin painostuksen RoPS sai painettua pelin isäntien päätyyn ja vieraat saivat vapaapotkun aivan HJK:n boksin reunalta. Taiwon vapaapotku kilpistyi muuriin, mutta paluupallossa terävimpänä paikalla ollut Lucas Lingman laukoi pallon verkon perukoille. Toni Koskela reagoi välittömästi takaiskuun vaihtamalla kärkeen Väyrysen tilalle Eetu Vertaisen.

Takaa-ajajaksi joutunut HJK sisuuntui, mutta Reguero piti torjunnoillaan RoPSin pystyssä. Rovaniemeläisilläkin oli kuitenkin paikkansa. Tarik Kada pääsi nokikkain Rudakovin kanssa, mutta laiturin veto karkasi karkeasti katsomon puolelle.

Käynnissä oli 73. peliminuutti kun vaihdosta sisään tullut Vertainen iski odotetun kauden avausosumansa. Daniel O'Shaughnessy lähetti keskityksen boksiin ja pallo tippui Vertaiselle RoPS-puolustajan kautta. Klubi-hyökkääjä ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon aivan maalin alakulmaan, tuoden HJK:n tasoihin.

Ottelun viimeiset minuutit etenivät HJK:n hallinnassa ja RoPS oli pakotettu puolustamaan todella syvällä omalla alueellaan. Mensah onnistui raivaamaan itsensä vetopaikkaan, mutta Reguero ehti jälleen pallon tielle.

Lisäosumia ei paikoista huolimatta nähty ja näin HJK:n kauden viimeinen runkosarjaottelu päättyi pistejakoon 2-2 lukemin. Pisteen myötä Klubi nousi Hongan ohi Veikkausliigan neljänneksi.

Veikkausliigakauden kaikkia otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut