vko.34 // 31.8.2019

Honka haki pisteet Kokkolasta (KPV-FC Honka 0-1)

FC Honka voitti KPV:n lauantain ensimmäisessä Veikkausliigan ottelussa 1-0. Hongan Juha Hakola puski ottelun ratkaisun 57 minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäinen nelivitonen mentiin tasaisissa merkeissä. Maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla melko vähissä.

KPV loi ensimmäisen tilanteen 11. minuutilla. Ville Koskimaa pääsi puskemaan kulmapotkusta, ja Simo Roiha oli lähellä päästä ohjaamaan. Hongan onneksi pallo painui kuitenkin yli päätyrajasta.

Puolen tunnin kohdalla Hysen Memolla tykitti Honka-maalin sivuverkkoon.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun avausmaali syntyi 57. minuutilla. Henri Aalto pelasi seinän Lucas Kaufmannin kanssa, ja laitapuolustajan millintarkka nosto löysi maalin edustalle hiipineen Juha Hakolan pään. Honka näin vierasjohtoon.

KPV tuli muutaman minuutin kuluttua ahnaasti kohti Honka-maalia. Isaac Shazen laukaus muutti suuntaa, mutta Tim Murray oli hereillä ja koppasi pelivälineen.

Borjas Martin lähetti tunnin kohdalla vastahyökkäyksen päätteeksi vaarallisen kudin kohti alakulmaa. Teppo Marttinen onnistui kuitenkin torjumaan, eikä Hakola aivan ehtinyt paluupalloon.

Vain hetkeä myöhemmin Mikko Sumusalon matala keskitys takaviistoon tuli suoraan Borjasin kohdalle, mutta espanjalaisen laukaus epäonnistui täysin.

Hongalla oli paikka naulata viimeinen naula KPV:n arkkuun kolmannella lisäminuutilla. Demba Savage tarjoili huippupaikan Arlind Sejdiulle, mutta laukaus kolahti tolppaan. Myöskään Armend Kabashi ei onnistunut viimeistelemään paluupallosta.

Enempää osumia ei kuitenkaan Kokkolan keskuskentällä nähty, joten Honka otti runkosarjan viimeisestä kamppailustaan tärkeät kolme pistettä.

Veikkausliigakauden kaikkia otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut