AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 29.8.2019

Ilveksen keskikentän Yusif Moussa: "Meillä on oma systeemi, jossa ei voi sooloilla"

Ilveksen keskikentän Yusif Moussa: "Meillä on oma systeemi, jossa ei voi sooloilla"

Yusif Moussa on ottanut paikkansa Ilveksen keskikentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kärkisijoista tiukasti kiinni pitävän Ilveksen yksi hiljaisimmista sankareista kuluvalla kaudella on ollut keskikentän Yusif Moussa.

Lähipäivinä 21-vuotissyntymäpäiviään viettävä Moussa saapui Ilveksen harjoitusvahvuuteen viime joulukuussa ja hän allekirjoitti keväällä 1+1-mallisen sopimuksen.

18 Veikkausliigaottelua pelannut Yusif kantaa paidanselkämyksessä etunimeään. Yusif tekee arvokasta kahden suunnan työtä Ilveksen keskikentän keskustassa. Hän kuitenkin harvoin nousee otsikoihin, eikä liioin pidä itsestään melua.

– Olen työteliäs joukkuepelaaja, ja melko hiljainen persoona. Meillä on oma pelisysteemimme, jossa ei voi sooloilla. Jokaisen pitää noudattaa yhteistä taktiikkaa. Valmentaja antaa hyviä ohjeita, Yusif kertoo.

Sopeutuminen joukkueeseen on ollut nopeaa, jota myös hyvä kielipää auttaa.

– Minulla on seitsemän läheisintä ystävää joukkueessa, joiden kanssa puhun jatkuvasti. Pääosin käytän englantia, mutta Fofanan, Hamanin ja Tendengin kanssa sujuu myös ranska hyvin.

Ilves on viimeisimpänä kohdannut HIFK:n kahdessa perättäisessä ottelussa. Jälkimmäisessä Yusif teki arvokkaan 2-1-voittomaalin viileällä sijoituksella.

– Huh, HIFK oli todella kova. Etenkin Helsingissä tuntui, kuin olisi pelannut cup-finaalia. Kamppailuissa ei annettu periksi. Päästimme vähän helppoja maaleja, mutta onneksi saimme lopulta neljä pistettä heitä vastaan. Oli tietysti hienoa tehdä maali Tammelassa.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 31.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia