FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 23.8.2019

​Wiss ei arkaile antaa vastuuta nuorille: "Naatti oli juuri niin hyvä, kuin odotinkin"

​Wiss ei arkaile antaa vastuuta nuorille: "Naatti oli juuri niin hyvä, kuin odotinkin"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves haki perjantaina pisteen HIFK:n kotiluolasta Telia 5G Areenalta ja otti Veikkausliigan piikkipaikan haltuunsa.

Ilves on 20 kierroksen jälkeen Veikkausliigan kärkijoukkue, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss ei tuulettele illan esityksen jälkeen. HIFK oli etenkin toisen jakson alussa aktiivisella prässipelillään kiinni jopa kolmessa pisteessä. Korvien välinen lujuus oli tänään kovassa testissä.

– Ensimmäinen jakso oli tasaväkistä. Toisella mentiin IFK:n painostamisella. Sen avulla he pääsivät johtoon ja me meinasimme murtua, mutta hyvin pääsimme vielä tasoihin. Vieraista pistekin on ihan tyydyttävä, Wiss kuvailee tuntojaan.

– HIFK ei pelillisesti yllättänyt, mutta he osoittivat henkistä kovuutta. Sillä ei ole tekemistä taidon tai fyysisten tekijöiden kanssa. He pystyivät tekemään oikeita valintoja silloinkin, kun palloa tulee suoraan omaa rangaistusaluetta kohden. Me taas teimme niissä muutaman typerän virheen. Paine kertautui yksinkertaisissakin tilanteissa.

Ilveksen nuoresta miehistöstä nousee esiin etenkin Naatan Skyttä, joka alaikäisenäkin osoitti kypsiä otteita keskikentän ytimessä. Avausmaali liigatasolla oli kirsikka kakun päälle.

– Naatti oli juuri niin hyvä, kuin odotinkin. Hänen on aiemmin pitänyt aloittaa kerran jos toisenkin, mutta pienet vammat ja flunssat ovat toistaiseksi olleet esteenä. Peliajasta on pitänyt taistella Ala-Myllymäen ja osittain myös (Emile Paul) Tendengin kanssa.

– Kuviot ovat kyllä tuttuja meidän nuorille. Haluan, että talenttien noustessa avaukseen, he ovat oikeasti valmiina haasteeseen. Itseluottamuksen pitää saada mahdollisuus kasvaa. Naatti osoitti tänäänkin, että hänellä on loistava tulevaisuus edessä, Wiss kehuu suojattiaan.

Ilves-HIFK tiistaina 27.8. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia