FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 23.8.2019

"Nyt tiedämme ainakin että osaamme voittaa" - VPS lähtee haastamaan KuPS:aa

"Nyt tiedämme ainakin että osaamme voittaa" - VPS lähtee haastamaan KuPS:aa

"Chrisu" joukkoineen on kääntänyt katseet KuPS-otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS sai maanantaina kauan kaipaamansa avausvoittonsa Veikkausliigassa kuluvalla kaudella.

Joukkueen on kuitenkin täytynyt siirtää katseensa jo nopeasti seuraavaan haasteeseen. Lauantaina vastassa on mestaruudesta kamppaileva Kuopion Palloseura.

Elisa Stadionilla nähtiin maanantai-iltana isoja tunteenpurkauksia, kun VPS kaatoi IFK Mariehamnin dramaattisessa ottelussa lukemin 2-1. Ensimmäinen kotivoitto yli vuoteen oli vaasalaisjoukkueelle iso asia, mutta päävalmentaja Christian Sundin mukaan joukkueen keskittymisen täytyy olla jo lauantaissa.

- Voiton jälkeen nautittiin pari päivää. Torstaina lähdettiin keskittymään KuPS-peliin. Meidän pitää muistaa, että olemme viimeisenä sarjassa. Vaikka nyt on hyvä peli alla, pitäisi muistaa se, miksi voitimme sen pelin. Mitä asioita teimme oikein ennen peliä, että meillä oli mahdollisuus voittaa. Sitä ei saa unohtaa.

- Nyt tiedämme ainakin, että osaamme voittaa, Sund toteaa.

Vepsun esitys IFK Mariehamnia vastaan oli yksi kauden parhaista. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Raita hallitsi peliä ja hyökkäsi todella vaarallisesti. Joukkue jaksoi myös jahdata voittomaalia aivan ottelun loppuun saakka, toisin kuin monissa aiemmissa otteluissa tällä kaudella. Onnistunut puolustuspelaaminen oli Sundin mielestä pääroolissa maanantain voitossa.

- Voiton avainasia oli puolustuspelaaminen. Mariehamn ei päässyt pelaamaan ollenkaan muotomme sisään. Silloin vastustajan kontrolloiminen on helpompaa. Emme myöskään menettäneet palloja huonoissa paikoissa ja pystyimme painamaan loppuun asti. Loimme hyviä tilanteita ennen voittomaalia.

- Aiemmin meillä on ollut vaikeuksia luoda painetta ottelun lopussa, mutta nyt onnistuimme siinä. Yksi syy siihen oli se, että meillä oli penkki täynnä nälkäisiä kavereita, Sund pohtii.


KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 24.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia