FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 23.8.2019

​HJK-kärjen tunteikas paluu Espooseen: "Lähtökohtaisesti en aio tuulettaa"

​HJK-kärjen tunteikas paluu Espooseen: "Lähtökohtaisesti en aio tuulettaa"

Tim Väyrynen voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden FC Hongan paidassa kaudella 2013. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka isännöi lauantaina HJK:ta Tapiolan Urheilupuistossa.

Runkosarjan lähentyessä päätöstä, ottelu on molemmille seuroilla todella tärkeä ja yhdelle pelaajalle erityisen tunteikas. HJK:n riveihin heinäkuussa liittynyt Tim Väyrynen pelaa ensimmäistä kertaa kasvattiseuraansa vastaan.

- Tosi hyvillä fiiliksillä takaisin Tapiolaan ja hieno matsi tulossa. Honka on hieno seura ja tehneet hyvää duunia. Hexin (Arteva) johdolla hommat siellä ovat menneet parempaan suuntaan. Heillä on ollut viime aikoina liigassa vaikeaa, mutta siellä on laaja pelaajamateriaali ja hyviä jätkiä. Meidän pitää olla tarkkana, ettei anneta yhtään liikaa tilaa tai aikaa, Väyrynen toteaa.

Honka on Väyryselle rakas seura, mutta ne tunteet on laitettava sivuun, kun HJK tarvitsee kipeästi voittoa.

- Viime aikaiset tulokset eivät ole olleet mitä ollaan haluttu. Tämä on tärkeä peli ja hyvä mahdollisuus kääntää kelkka. Lähdetään hakemaan voittoa aggressiivisella ja vauhdikkaalla peliesityksellä. Tärkeä peli myös Hongalle, joten tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen matsi. Toivottavasti tulee paljon katsojia, Väyrynen toivoo.

Väyrynen on saanut Klubiin saavuttuaan mukavasti maalihanat auki niin Veikkausliigassa kuin europeleissäkin. Lauantaina kärkimies haluaa laittaa verkot jälleen tötterölle, mutta maalijuhlinta ainakin pyritään jättämään minimaaliseksi.

- Arvostan vastustajaa, kasvattiseura, upea seura. Maalikuninkuus kun ratkesi Turussa, se oli elämäni parhaita hetkiä. Lähtökohtaisesti en aio tuulettaa, mutta en voi luvata, sitä menee niin tunteella pelissä, Väyrynen naurahtaa ja jatkaa: Voi käydä kuten Riga-pelissä. Siinä maalin jälkeen oli 20 sekunnin black out, eikä tajunnut mitä on edes tapahtunut, Väyrynen naurahtaa.

Lauantaina Espoossa pelikentällä on isot panokset. Kuuden parhaan joukkoon on tungosta ja Metroderbyssä jaetaan tärkeitä pisteitä jatkoasetelmien kannalta. Iso peli ja pelaajat haluavat tehdä siitä myös hyvän shown.

- Meidän pelaajien vastuulla on tehdä siitä upea ottelu. Molempien joukkueiden pitää näyttää hyvää futista ja nekin katsojat, jotka eivät jatkuvasti käy matseissa ajattelevat vau, tullaan katsomaan uudestaan. Pelataan eteenpäin menevään futista, taistellaan täysillä, voitetaan kaksinkamppailuja. Annetaan faneille ja katsojille hyviä hetkiä, Väyrynen paaluttaa.

FC Honka-HJK lauantaina 24.8. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia