FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 22.8.2019

Ilveksen Siira katsoo kohti kauden ratkaisua: "Ihan kivaa on olla kärjessä"

Ilveksen Siira katsoo kohti kauden ratkaisua: "Ihan kivaa on olla kärjessä"

Tuure Siira pelaa jo neljättä kauttaan Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen keskikentän työmyyrä Tuure Siira on ihastuttanut kannattajia periksiantamattomalla pelityylillään sekä kovalla mutta puhtaalla puolustuspelaamisellaan.

Oululaislähtöinen Siira pelaa nyt neljättä kauttaan Ilveksessä. Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvellut Tuure herätti heille jalkapalloharjoituksia vetämään tulleen Jarkko Wissin mielenkiinnon. "Jallu" jutteli harjoitusten jälkeen Tuurelle ja kyseli halukkuudesta siirtyä Tampereelle Ilveksen riveihin.

Nuori mies lupasi miettiä asiaa ja isän kanssa keskusteltuaan hän päätti suostua Jallun ehdotukseen. Tuuren äidillä oli puolestaan pienoinen huoli pojan pärjäämisestä kaukana etelässä, koska Tuure ei tuntenut Tampereelta ketään.

- Kyllä minä ajattelin siirron olevan kaikin puolin hyvä juttu. Uusi kaupunki ja joukkue ja uusi sarjataso. Ja noin kaukana omista vanhemmista auttoi aikuistumisessa, Tuure analysoi muuttoaan.

Tampereelta Tuure löysi kuitenkin nopeasti tyttöystävän, joka auttoi sopeutumisessa hyvinkin paljon. Ja pian Tuuren jälkeen Ilvekseen saapui Felipe Aspegren, joka oli Tuurelle tuttu maajoukkueajoilta.

- Kyllähän me Felpun kanssa oltiin silloin alussa sellainen paita ja peppu -tyylinen parivaljakko, naurahtaa Tuure.

Ilveksen nykyiseen suoritukseen Tuure on luonnollisesti erittäin tyytyväinen. Joukkueessa on kova kilpailutilanne päällä ja se nostaa koko joukkueen tekemisen tasoa niin peleissä kuin harjoituksissakin. Tuure ei myöskään koe mestaruudesta puhumisen tuovan sen enempää paineita kuin muidenkaan puheiden.

- Kyllä se varmaan on hiukan helpompaa olla takaa-ajajana kuin takaa-ajettuna, sarjakärjen päänahka kiinnostaa kaikkia, mutta kyllähän se ihan kivaa on olla kärjessäkin, hymyilee hän leveästi.

Pelaajauransa jälkeistä elämää nuorukainen ei kauheasti ole vielä miettinyt, mutta kertoo miettineensä valmentamista.

- Olen nähnyt ja kokenut monia hyviä ja erilaisia valmentajia ja yrittänyt heiltä ottaa oppia. Uskoisin, että minulla olisi itsellänikin annettavaa, kun urani joskus päättyy, valottaa Tuure tulevaisuuttaan.


HIFK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 23.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia