FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 22.8.2019

​HJK:n hyökkääjä uskoo tulosta tulevan Teemu Pukin rentoudella

​HJK:n hyökkääjä uskoo tulosta tulevan Teemu Pukin rentoudella

Kuva: Juha Tamminen

HJK:lla on kaksi ottelua Veikkausliigan runkosarjaa pelaamatta. Lauantaina Klubi vierailee Espoossa FC Hongan kotipesässä.

Tim Väyrynen ilmoitti saapuessaan Klubiin tavoitteekseen tehtailla maaleja ja hyökkääjä onkin laittanut verkkoja heilumaan niin europeleissä kuin Veikkausliigaotteluissakin.

- Nyt tavoitteena on ottaa kahdesta pelistä kaksi voittoa ja mennä ylempään loppusarjaan. Tässä vaiheessa henkilökohtaisilla tavoitteilla ei ole merkitystä, kun on mennyt tuloksellisesti heikosti. Jokaisen pelaajan pitää miettiä seuraa ja sitä, että nyt klaarataan peli kondikseen ja otetaan voittoja, eikä sitä, että nyt minun on pakko tehdä joku messimäinen suoritus. Joukkueena yhdessä pitää kääntää vaikea hetki, Väyrynen painottaa.

FC Hongan riveissä maalikuninkuuden kaudella 2013 voittanut Väyrynen on pelannut viime vuodet Saksassa ja Hollannissa. Ulkomailta saatu kokemus auttaa nyt tiukassa paikassa, kun HJK pyrkii kääntämään kurssia takaisin voittamisen tielle ja palaamaan Veikkausliigan kärkikahinoihin.

- Itse haluan johtaa jengiä edestäpäin ja omalla esimerkillä. En ole enää nuori ja olen pelannut kovissa peleissä, joissa on paljon katsojia. Tiedän mikä on vaatimustaso, fanit vaatii tuloksia. Pyrin johtamaan jengiä edestä omalla tekemisellä. Kuitenkin rennosti pitää antaa mennä, väkisin pakottaminen ei ole ratkaisu.

Väyrynen toivoo HJK:n löytävän saman rentouden kuin Teemu Pukki Norwichissa.

- Pukki esimerkiksi pelaa nyt älyttömän rennosti ja se näyttää niin helpolle. Ei yritä mitään mahdottomia juttuja ja pelaa todella hyvää futista. Norwichin ensimmäisessä pelissä Liverpoolia vastaan oli paljon hyvää ja pelaaminen toisessa ottelussa oli aivan mieletöntä sarjanousijalle. Kaikki olivat valmistautuneet hyvin otteluun ja noudattivat taktiikkaa. Siitä meidänkin pitää ottaa oppia. Olen 100 prosenttisen varma, että jos pelataan meidän omalla maksimitasolla ja ollaan valmiina pelaamaan fyysistä ja vauhdikasta futista, poistutaan voittajina lauantaina kentältä.


FC Honka-HJK lauantaina 24.8. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia