FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 21.8.2019

Viime vuonna vielä Kutosessa – Veikkausliigadebyytti maistui VPS:n Valtteri Lehtoselle

Viime vuonna vielä Kutosessa – Veikkausliigadebyytti maistui VPS:n Valtteri Lehtoselle

VPS:n päävalmentaja Christian Sund oli muokannut melkoisesti kokoonpanoaan maanantain IFK Mariehamn -otteluun ja suurin yllätysnimi oli keskikentällä avauksessa ollut Valtteri Lehtonen.

VPS Akatemiassa Kakkosta kuluvalla kaudella pelannut 18-vuotias Lehtonen pelasi vielä viime kaudella Kutosta Jurva-70:n riveissä, joten nousu Veikkausliigaan on ollut todella nopea.

Valinta VPS:n avauskokoonpanoon tuli Lehtoselle yllätyksenä.

– Olihan se jännittävä paikka ja hyvä tilaisuus näyttää, mitä osaa. Hienoa on myös huomata, että valmentaja luottaa, Lehtonen kertasi Pohjalaiselle.

– Tosi iso ero siinä oli verrattuna kakkoseen. Peli oli paljon vauhdikkaampaa. Tänä aamuna oli kyllä paikat vähän jumissa, mutta muuten tuntui ihan hyvältä, Lehtonen kertoili tiistaina.

Jurvasta kotoisin oleva Lehtonen on ehtinyt pelata myös Kauhajoen Karhussa ja Kurikan Ryhdissä, jossa tilille kertyi ensimmäiset miesten ottelut 16-vuotiaana Kutosessa. Nousu alasarjojen kautta Veikkausliigaan ei nuoren miehen mukaan ole mikään mahdoton temppu.

– Olen saanut hyvää valmennusta ja treenannut paljon omalla ajalla. Ei sillä ole niin väliä, missä pelaa. Tärkeintä on se miten harjoittelee ja kuinka paljon on valmis tekemään töitä saavuttaakseen tavoitteensa.


KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 24.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia