vko.32 // 15.8.2019

IFK Mariehamn nousi vierasvoittoon toisella jaksolla (SJK-IFK Mariehamn 0-2)

IFK Mariehamn palasi voittojen tielle torstaina.

IFK Mariehamn kukisti SJK:n Seinäjoella torstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. IFK osui kahdesti toisella jaksolla ja voitti näin ollen 2-0 (0-0).

SJK oli ongelmissa ottelun alussa, ja vierasjoukkue IFK Mariehamn hallitsi kenttätapahtumia. IFK:n kokenut Daniel Sjölund oli kentän kuningas ensimmäisellä puoliajalla hyvillä katkoilla ja riistoilla sekä nopeilla syötöillä.

IFK:lla oli useita erikoistilanteita vaarallisista paikoista. Lisäksi Aristote Mbomalla oli muutama hyvä laukaisupaikka.

SJK pääsi hiljalleen peliin paremmin mukaan ja paikkoja alkoi syntyä. 24. minuutilla Dani Hatakka taisteli jo lähes menetetyn tilanteen SJK:n kulmapotkuksi. Moshtagh Yaghoubi antoi kulmapotkun ovelasti Denys Oliinykille, joka laukoi suoraan. Veto vähän epäonnistui, mutta Joel Mero pääsi jatkamaan pallon päällään, mutta pusku kolahti tolppaan.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin hämmentävä tilanne, kun Oskari Forsman tuli palloa vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle asti, ja otti pallon käsiinsä. Peli sai kuitenkin jatkua.

37. minuutilla Hatakka keskitti oikealta laidalta hienosti Jeremiah Strengille, jonka hyvän puskun Forsman torjui näyttävästi. Jatkotilanteesta sekä Jesse Sarajärvi että "Mosa" Yaghoubi pääsivät laukomaan, mutta seurauksena oli vain kulmapotku.

Pari minuuttia myöhemmin SJK kolisutteli rimoja jo toistamiseen, kun Yaghoubin hurja alakierteinen tykki pamahti ylärimaan.

Jeremiah Streng pelasi taas hyvän ottelun, mutta edelleen maalit jäivät uupumaan. Vajaan tunnin kohdalla Hatakka taisteli jälleen tilanteen loppuun asti, ja Streng pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Forsman sai kuitenkin käsiään väliin ja torjui vedon kulmapotkuksi.

SJK:n tuore vahvistus Zakaria Beglarishvili tuli kentälle 58. minuutilla ja teki samalla debyyttinsä kotiotteluiden osalta.

Aristote Mbomalla oli toisella puoliajalla useita maalipaikkoja, mutta viimeistely-yritykset olivat usein heikkoja. Lopulta 75. minuutilla tullut maalipaikka oli SJK:n kannalta liikaa, ja "Totti" onnistui maalinteossa Simon Silverholtin syötöstä.

SJK oli lähellä tasoittaa ottelun pari minuuttia myöhemmin. SJK sai IFK:n alueelle pitkän pyörityksen, jossa oli useampi maalipaikka. Lähimpänä maalintekoa oli Mehmet Hetemaj, joka puski Dani Hatakan keskityksen ottelun teeman mukaisesti ylärimaan.

18-vuotias Daniel Håkans tuli kentälle 79. minuutilla ja teki samalla debyyttinsä Veikkausliigassa. Håkans on ollut tällä kaudella SJK Akatemian yksi avainpelaajista.

SJK:n loppukiri pysähtyi 83. minuutilla, kun Silverholt vei saarelaiset kahden maalin karkumatkalle. Kavennuspaikkoja ei pelin lopussa enää tullut.

SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30 ja VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.