AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2019

​Lucas Lingman valmis seuraavaan askeleeseen: "Siirtohalut ovat korkealla"

​Lucas Lingman valmis seuraavaan askeleeseen: "Siirtohalut ovat korkealla"

Kuva: Juha Tamminen

RoPS:ssa loistavan paikan kehittyä löytänyt Lucas Lingman on valmis siirtymään ulkomaan kentille, kun sopiva siirtomahdollisuus tulee kohdalle.

RoPS:n riveistä löytyy paljon alle 21-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluvia pelaajia. Lingmanin mukaan maajoukkueympyröistä tutut kaverit eivät sinällään vaikuta suuresti päivittäiseen tekemiseen seurajoukkuetasolla, mutta tilanne puhuu hyvää kieltään

- Se kertoo paljon RoPS:sta. Nuoret haluavat tulla sinne ja siellä yleensä saa roolia ja mahdollisuuksia, Lingman kertoi Pikkuhuuhkajien tiedotustilaisuudessa Oulussa tiistaina.

Lingman debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2015 HJK:n paidassa, mutta varsinainen läpimurto tuli vuonna 2018 ensimmäisellä Rovaniemen kaudella, kun 32 ottelussa syntyi viisi maalia ja neljä maalisyöttöä. Kuluvalla kaudella 21-vuotias Lingman on tehnyt 18 ottelussa kaksi maalia ja syöttänyt viisi osumaa. Lingman itse arvioi kautensa sujuneen vaihtelevasti.

- Alkukausi oli vähän vaikea. Varmasti myös joukkueen heikot tulokset vaikuttivat enkä muutenkaan ollut ihan tyytyväinen omaan peliin. Kesän europelit meni omasta mielestäni hyvin ja maajoukkuetapahtumat ovat menneet aika nappiin.

Keskikenttäpelaajalla on sopimus RoPS:n kanssa kauden 2020 loppuun asti. Siirto ulkomaille on kuitenkin suunnitelmissa ennemmin kuin myöhemmin.

- Tällä hetkellä mennään varmaan peli ja viikko kerrallaan. RoPS tietää, että siirtohalut ovat korkealla ja oman kehittymisen kannalta pitäisi tässä pikkuhiljaa päästä kansainvälisille kentille, Lingman pohti.


SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia