FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 13.8.2019

FC Interillä perjantaina poikkeukselliset pelipaidat

FC Interillä perjantaina poikkeukselliset pelipaidat

Alfons Håkans -konserni haluaa onnitella 50-vuotisjuhlavuottaan viettävää Pidä Saaristo Siistinä ry:tä yhteisen Veikkausliigaottelun merkeissä.

FC Interin pelaajat astelevat perjantaina kentälle uniikeissa pelipaidoissa, joita koristaa Pidä Saaristo Siistinä (PSS) ry:n tuttu hylje. PSS ry:n toiminta on myös muutoin esillä perjantaisen ottelun yhteydessä.

Hinaaja- ja jäänmurtotoiminnastaan tunnetulle Alfons Håkansille yhteistyö vesilläliikkujien ympäristöjärjestön kanssa on luontaista. Yhteys jalkapalloonkaan ei kuitenkaan ole kaukana.

– On arvioitu, että jopa 80 prosenttia merten roskasta on maalta peräisin. Esimerkiksi kaupunkien läpi kulkevat joet ovat merkittävä roskien reitti meriin. Haluammekin korostaa, että maalla tehtävillä valinnoilla on merkitystä merten roskaantumisen torjunnassa, Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski painottaa.

– Olemme ottaneet kuluvan vuoden aikana merkittäviä askeleita kohti entistä ympäristöystävällisempää toimintaa kaikissa yksiköissämme. Esimerkiksi Ruissalon Telakan Pizzeria al Maren pizzauunit lämpiävät aurinkoenergialla ja Veritas Stadionilla ottelutapahtumien kertakäyttöiset lasit ovat korvautuneet pantillisilla kestomukeilla, konsernijohtaja Joakim Håkans kertoo.

FC Interin pelaajat nähdään perjantaina juuri kyseistä ottelua varten valmistetuissa pelipaidoissa, joissa Alfons Håkans on luovuttanut tutun nimipaikkansa PSS ry:n tunnukselle. Ottelu jää historian kirjoihin, sillä Inter ei ole koskaan seuran lähes 30-vuotisen historian aikana pelannut pelipaidassa, jota ei koristaisi päätukija Håkansin logo. Pidä Saaristo Siistinä ry huutokauppaa perjantaiset pelipaidat 50-vuotisjuhlassaan lokakuussa.

Hyväntekeväisyysottelu toimii lähtölaukauksena pitkäjänteiselle yhteistyölle Alfons Håkans -konsernin ja yhdistyksen välillä.

– Olemme iloisia tästä juhlapelistä. Se on hieno avaus uuden yhteistyökumppanimme Alfons Håkans -konsernin kanssa. Tavoitteena on vielä järjestää yhteiset Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot junioreiden kanssa. Meille on tärkeää tavoittaa uusia kohderyhmiä, jotta viesti vesistöjen tilasta ja siitä, mitä jokainen voi niiden eteen tehdä, välittyisi mahdollisimman laajasti, Kaski iloitsee.


FC Inter – HIFK Veritas Stadionilla perjantaina 16.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia