FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 11.8.2019

​Wiss: "Olimme tänään voittava joukkue"

​Wiss: "Olimme tänään voittava joukkue"

Jarkko Wissin luotsaama Ilves on pelannut vahvan kauden. (Kuva: Juha Tamminen)

Jarkko Wissin valmentama Ilves porskuttaa Veikkausliigan kärjessä.

Tamperelaiset hakivat sunnuntaina pisteet Ahvenanmaalta, kun IFK Mariehamn kaatui Ilari Mettälän maalilla 1-0.

Ilves oli hätää kärsimässä pelin alussa, kun IFK sai rangaistuspotkun. Maalivahti Mika Hilander kuitenkin torjui upeasti.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei luonnollisesti ollut tyytyväinen siihen, että takaiskuosuma ensiminuuteilla oli jälleen erittäin lähellä. Pelistä löytyi kuitenkin paljon hyvää, ja kapteeni Hilander ansaitsee kiitoksen.

– Aloitimme rankkarista huolimatta mielestäni ihan hyvin. Olimme pelin ytimessä heti ja maalivahti antoi mahdollisuuden pelata voitosta. Ensimmäisellä jaksolla otimme liikaa kosketuksia keskialueella ja haltuunotot alakerrassa olivat huonoja. Maarianhamina pääsi kontraamaan, Wiss kertasi.

Ottelun teema oli sunnuntaina kaukana näyttävästä lyhytsyöttöpelistä, mutta sitä Wiss ei jää harmittelemaan.

– En sanoisi, että olisimme pelanneet huonosti. Ei tällaisella kentällä vain pysty pelaamaan niin sanottua kaunista futista. Tyylin täytyy olla suoraviivaista. Totta kai joitakin yksittäisiä tilanteita voisi pelata paremmin, mutta olimme tänään voittava joukkue.

– Prässi toimi ja kaikki hoitivat oman tonttinsa. Ajatuksena oli luoda mahdollisimman paljon juoksutilaa selustaan. Meidän hyökkääjämme ja heidän topparinsa kaksi vastaan kaksi -tilanteissa. Sieltähän se maalikin tuli. Saimme pidettyä nollapelin ja sitä kautta täydet kolme pistettä, Wiss kertoi tyytyväisenä.

Wiss tietää suojateistaan löytyvän osaamista laajalta rintamalta. Kauden rasitus alkaa tuntua ja kierrätystä kokoonpanoon voi olla luvassa jatkossakin.

– Tämä oli esimakua syksyn taistelupeleistä. Kostealla ja pehmeällä kentällä korostuu taistelu ja voitonhalu. Samalla he, jotka eivät pelaa, pitävät huolta pelikunnosta. Kun kutsu käy, pitää olla valmis astumaan esiin.

– Hyvänä esimerkkinä tänään Matias Ojala. Hän ei ollut viime pelissä ollenkaan kokoonpanossa. Tänään hän oli avauksessa ja joutui pelaamaan kahta erilaista roolia. Silti Matias hoiti homman esimerkillisesti. Joukkuepelaajia juuri tarvitsemme.


Ilves-KuPS Tammelan stadionilla perjantaina 16.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia