AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 11.8.2019

Sund pettyi tulokseen: "Mietimme nyt vain ensimmäistä voittoa"

Sund pettyi tulokseen: "Mietimme nyt vain ensimmäistä voittoa"

"Chrisu" oli tyytyväinen Vepsun esitykseen osin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS taisteli vahvasti sunnuntaina RoPS:n vieraana, mutta kauden avausvoitto jäi edelleen saavuttamatta RoPS:n kammettua ottelusta 2-1-voiton.

Lopputulos oli päävalmentaja Christian Sundille iso pettymys. VPS aloitti ottelun hyvin, mutta RoPS:n avausmaaliin johtaneen hyökkäyksen käynnisti tilanne, joihin joukkue oli keskittynyt tällä viikolla.

- Aloitimme tosi hyvin. Sitten hävitään kakkospallo ja RoPS tekee maalin. Olemme puhuneet koko viikon siitä, että kakkospallot pitää voittaa. Sen jälkeen RoPS:lla ei ollut paikkoja ensimmäisellä jaksolla, ja me loimme tilanteita heidän boksissaan. Saimme palkinnon erikoistilanteesta. Olimme ihan tyytyväisiä ensimmäiseen puoliaikaan, Sund kommentoi.

VPS ei onnistunut luomaan enää yhtä paljon tilanteita toisella jaksolla. Sundin mukaan VPS:n puolustuslinjan tippuminen antoi kotijoukkueelle mahdollisuuksia hyökkäyksiin. Sund kehui myös RoPS-maalivahti Antonio Regueron otteita. Reguero otti kaksi huikeaa torjuntaa toisella jaksolla.

- Toinen jakso oli huonompi, vaikka aloitimme senkin ihan ok. Ongelma oli ehkä siinä, että linjamme alkoi tippumaan. Sitten RoPS sai palloja sinne. Niistä tuli erikoistilanteita ja maali. Olisi pitänyt vain uskaltaa pitää linja ylhäällä. Totta kai aina jalat alkavat painamaan, mutta silti pitää vaan pystyä pelaamaan.

- Saimme toisella jaksolla kaksi huippupaikkaa, ja sitten RoPS:n maalivahti torjuu nekin. Molemmat olivat ihan huipputorjuntoja, Sund totesi.

Tappio vaikeutti VPS:n asemaa putoamistaistossa. RoPS on nyt kymmenen pistettä Vepsun edellä, ja karsijan paikalla olevalla KPV:lla on neljä pistettä enemmän kuin vaasalaisilla. Sundin mukaan sarjatilanteella ei ole väliä, jos VPS ei voita.

- Mietimme nyt vain ensimmäistä voittoa. Jos emme voita, se on ihan sama, kuinka moneen pisteen päässä muut ovat. Se tuntuu olevan todella vaikeaa. Pidämme nyt pari päivää vapaata. Hyvä juttu on nyt se, että meillä ei vissiin ole enää pelikieltoja. Viikon päästä maanantaina jatkamme taas, VPS-luotsi päättää.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.48 // 30.11.2022
vko.48 // 29.11.2022
Lisää uutisia