vko.31 // 9.8.2019

HIFK nousi takaa-ajoasemasta voittoon (HIFK-KPV 3-2)

HIFK nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2-voittoon KPV:sta perjantai-illan ainoassa Veikkausliigaottelussa.

KPV johti ottelua tauolla jo 2-0. HIFK tuli kuitenkin tunnin pelin jälkeen voimalla ja iski vajaassa kymmenessä minuutissa peräti kolme maalia ja käänsi ottelun edukseen.

HIFK:n ja KPV:n kauden toinen kohtaaminen käynnistyi juhlallisesti Telia 5G-Areenalla, sillä HIFK:n pitkäaikainen luottopelaaja Matias Hänninen sai pari viikkoa sitten Maarianhaminassa täyteen 200 sarjaottelua Tähtipaidassa. Hänninen, joka on pelannut HIFK:ssa sarjatasosta riippumatta aina vuodesta 2010 saakka, palkittiin ennen ottelun alkua.

KPV sai ottelun toisella minuutilla erittäin hyvän mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon vapaapotkusta, mutta IFK-vahti Daniel Kollar esitti loistavan torjunnan tilanteessa. Tämän jälkeen ottelu eteni erittäin rikkonaisissa merkeissä, kunnes vierasjoukkue aloitti ottelun maalinteon 25. peliminuutilla. Enoch Banzan syöttö löysi Ishmael Yarteyn oikealla laidalla, ja Yartey pääsi vapaasti laukomaan vierasjoukkueen johtoon sateisella Telia 5G-Areenalla.

HIFK ei saanut omaa peliään kulkemaan ensimmäisen puoliajan aikana, ja hetki ennen taukovihellystä vierasjoukkue pääsi rokottamaan HIFK:ta toistamiseen. Patrick Byskata antoi vapaapotkun, jonka puski maaliin Milos Josimov. KPV onnistui täten täydellisesti ensimmäisellä puoliajalla, ja serbialaistopparin iskemä 0-2 -maali oli aika lailla klassisen pukukoppimaalin määritelmä. Ensimmäisen puoliajan rikkonaisuus näkyi hyvin siinä, että ottelun erotuomari antoi neljä lisäminuuttia ennen taukoa.

Toisen puoliajan alussa HIFK suoritti heti kaksi pelaajavaihtoa. Kapteeni Hannu Patronen tuli vaihtoon, ja hänen tilalleen tuli Tuukka Andberg. Lisäksi ensimmäisellä puoliajalla keltaisen kortin saanut Riku Selander tuli vaihtoon, ja ennen ottelua palkittu Hänninen otti hänen paikkansa HIFK:n puolustuslinjan oikealta laidalta. Telia 5G-Areenan yleisö ei vielä tässä vaiheessa tiennyt, minkälainen näytös heitä odottaisikaan toisen puoliajan aikana. Erikson Carlos kavensi ottelun tilanteeksi 1-2, kun hän sai Kollarilta tulleen avauksen yhden välietapin jälkeen itselleen. Brasilialainen harhautti KPV-puolustuksen ja sijoitti pallon hitaasti tyhjään kokkolalaismaaliin.

Ottelun 70. peliminuutilla Erikson teki toisen maalinsa, kun hän sai Jani Bäckmanin antaman keskityksen jalkaansa. Näytti siltä, että hän keskittäisi pallon eteenpäin, mutta sen sijaan brasilialaishyökkääjä laittoikin pallon maalin vasempaan alakulmaan. Näin ottelu, joka oli näyttänyt aivan toivottomalta HIFK:n kannalta, oli yhtäkkiä tilanteessa 2-2. Ja hetkeä myöhemmin HIFK meni johtoon (ensimmäistä kertaa tällä kaudella oltuaan ottelussa tappiolla). Erikson Carlos laukoi pallon tolppaan, jonka jälkeen pallo kimposi Luís Henriquelle, joka siis pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa IFK Klackenin edessä. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi,

FC Inter – HIFK Veritas Stadionilla perjantaina 16.8. kello 18.30 ja KPV - HJK Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 18.8. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut