vko.30 // 4.8.2019

FC Inter nousi Veikkausliigan kärkeen (FC Inter-IFK Mariehamn 1-0)

FC Inter johtaa tällä hetkellä Veikkausliigaa.

FC Inter nousi sunnuntaina Veikkausliigan piikkipaikalle kaatamalla IFK Mariehamnin kotikentällään 1-0 Mika Ojalan rangaistuspotkuosumalla.

Ottelun ensimmäinen puolituntina mentiin tasatahtia, eikä kummallakaan maalilla nähty montaakaan vaaratilannetta. Pelin 35. minuutilla vieraiden Keaton Isaksson pääsi laukomaan kovaa 20 metristä. Henrik Moisander venyi tilanteen kuitenkin hienosti kulmapotkuksi.

Minuuttia myöhemmin Filip Valencic väläytti vaarallisuuttaan laukomalla oman kuljetuksen päätteeksi. Kova laukaus tuotti hankaluuksia Oskari Forsmanille, jonka käsistä pallo meni myös kulmaksi.

IFK Mariehamn pääsi yrittämään maalia 40. minuutilla rangaistuspotkusta, mikä tuomitiin Miro Tenhon ja Isakssonin taistellessa pallosta. Itse rankkarin tilanteessa rikottu Isaksson laukoi vasemmalta ohi maalin.

Toisen jakson alku mentiin IFK:n hallinnassa. Vahvan jaksonsa aikana saarelaiset saivat pallon kerran Moisanderin käsien kautta ylärimaan 55. minuutilla. Tilanne syntyi kulmapotkusta, mistä Rick Ketting pääsi puskemaan.

Ottelussa mentiin pitkään tasatahtiin. Inter yritti murtaa IFK:n tiivistä joukkuepuolustusta lyhytsyöttöpelillään, IFK:n keskittyessä vahvaan suunnanmuutospelaamiseen.

Ottelun ainoaan maaliin johtava tilanne syntyi, kun Niko Markkula keskitti pallon IFK-maalille kuusi minuuttia ennen pelin loppua. Aapo Mäenpää katkaisi keskityksen selvästi kädelleen, eikä erotuomari Antti Munukka epäröinyt tuomita rangaistuspotkua.

Moni odotti Interin ykköstykki Filip Valencicin asettuvan pallon taakse, mutta pallon ottikin pitkästä aikaa kentällä nähty Mika Ojala. Uransa aikana rankkareita useita upottanut Inter-tähti ei erehtynyt tiukassa paikassa ja siirsi löysällä nostolla Interin johtoon.

Maalin jälkeen IFK lähti hakemaan tasoitusta riskillä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen Inter pääsi juhlimaan kauden kymmenettä voittoaan.

KuPS-FC Inter Savon Sanomat Areenalla lauantaina 10.8. klo 17 ja IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 11.8. klo 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut