FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 1.8.2019

​Veikkausliigajoukkueiden eurosaldo tähän saakka – pisteitä paremmin kuin jatkopaikkoja

​Veikkausliigajoukkueiden eurosaldo tähän saakka – pisteitä paremmin kuin jatkopaikkoja

HJK:n saldo eurokentillä on plussan puolella. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n taival Mestarien liigan karsinnassa päättyi kunniakkaasti keskiviikkona ja kaikkineen Veikkausliigajoukkueet ovat saavuttaneet kohtuullisen hyviä tuloksia eurokentillä tänä kesänä.

HJK:lle putoaminen Crvena zvezdalle ei toki merkinnyt europelien päättymistä, vaan taival jatkuu Eurooppa-liigan karsinnoissa. KuPS puolestaan taistelee jatkopaikasta torstaina kotonaan Legia Warszawaa vastaan.

Eteneminen mahdollisimman pitkälle eurokentillä on iso asia seuroille ja tärkeä asia myös suomalaisjoukkueitten eurocup-rankingin kannalta – sekä Suomelle maana että seuroille itselleen. Rankingiin vaikuttavat kuitenkin myös yksittäisten otteluiden tulokset, joten pudota voi tässä mielessä monella tavalla; kahdella tappiolla tai kuten HJK nyt, kolme pistettä putoamisesta huolimatta kooten.

Pistekeskiarvon merkitys rankingissa ei kuitenkaan ole kovin merkittävä verrattuna vaikkapa jonkin joukkueen pääsyyn lohkovaiheeseen saakka. RoPS:n rivi näyttää alla synkältä, mutta rovaniemeläiset taistelivat viime minuutteihin saakka jatkopaikasta ja luonnollisesti silloin on riskin paikka – ei rankingpisteiden ajattelun.

Miten Veikkausliigajoukkueet ovat sitten pisteitä keränneet?

RoPS: 0-0-2 2-4 0p
FC Inter: 1-0-1 3-4 3p
KuPS: 1-1-1 3-2 4p (ennen torstaita 1.8.)
HJK: 2-1-1 7-5 7p (jatkaa UEL Q3)

YHTEENSÄ: 4-2-5 15-15 14 p

Lisää uutisia