AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.30 // 31.7.2019

Riski Ylelle: "Meidän pitää iskeä vastustajan puolustukseen"

Riski Ylelle: "Meidän pitää iskeä vastustajan puolustukseen"

Riku Riski uskoo HJK:n mahdollisuuksiin vahvasti. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK lähtee keskiviikkoiltana tavoittamaan Crvena zvezdan viikko sitten kotiottelussaan hankkimaa kahden maalin johtoasemaa Mestarien liigan 2. karsintakierroksen ottelussa.

Lähtökohta 0-2-tilanteesta ei ole helppo, mutta HJK-hyökkääjä Riku Riski tietää, mihin HJK:n pitää kotiyleisön edessä iskeä.

– Vieraspeli oli vaikea. Tunsimme vastustajan hyvin, sillä olimme katsoneet paljon videoita ennen ottelua. Lähdimme hakemaan vierasmaalia, mutta emme saaneet aikaiseksi riittävästi vaarallisia tilanteita, Riski kertasi Yle Urheilulle.

– Vastustaja on vaarallisempi hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässä. Meidän pitää keskiviikkona iskeä heidän puolustukseensa, Riski linjasi.

Belgradissa ottelu kulki pitkälti Crvena zvezdan hallinnassa, mutta Riski odottaa nyt toisenlaista pelinkuvaa.

– Saamme varmasti keskiviikkona enemmän pallonhallintaa, sillä luulen, että vastustaja on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. He puolustavat varmasti vähän syvemmällä ja yrittävät iskeä vastahyökkäyksistä.

Kahden maalin takaa-ajoasema vaatii rohkeaa pelitapaa, mutta toisaalta vierasmaaleja ei olisi varaa päästää.

– Meidän pitää yrittää hyödyntää kotikenttää – vastustaja ei varmasti ole kovin tottunut tekonurmeen. Meillä on iso peli edessä kotiyleisön edessä. Pystymme varmasti antamaan heille painetta enemmän kuin avausosassa, Riski näki.

– Toivottavasti saamme vaaditut maalit aikaiseksi. Meidän ei kuitenkaan tarvitse saada maalia heti pelin alussa, sillä meillä on 90 minuuttia aikaa. Meidän pitää pelata fiksusti.


HJK-Crvena zvezda pelataan keskiviikkona 31.7. Telia 5G Areenalla klo 19. VeikkausTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia