vko.30 // 31.7.2019

HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi voittoon

HJK otti keskiviikkona 2-1-voiton serbialaista Belgradin Punaista tähteä vastaan. Sebastian Dahlström viimeisteli ottelun avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n tie Mestarien liigan karsinnoissa päättyi keskiviikkona, vaikka Klubi kukisti kotonaan serbialaisen Belgarin Punaisen tähden 2-1.

Tulos tarkoittaa sitä, että HJK:n tie Mestarien liigan karsinnoissa päättyi toiseen karsintakierrokseen. Helsinkiläisseura lähti toiseen osaotteluun haastavista asetelmista, sillä se hävisi viime viikolla pelatun otteluparin avausosan Belgradissa 0-2-lukemin. Näin ollen Punainen tähti etenee Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 3-2.

Keskiviikon ottelun avausjakso oli maaliton, mutta heti toisen jakson alussa Klubi sai kaivatun osuman. Stadilaisten kapteeni Sebastian Dahlström sai pallon rangaistusalueen ulkopuolella ja esitti mainion askelharhautuksen, jonka jälkeen tilaa aukesi jopa yllättävän paljon. Dahlström kruunasi suorituksensa laukomalla pallon reilusta 10 metristä vasemmalla jalallaan oikeaan yläkulmaan.

Heti perään HJK:lle tarjoutui sauma iskeä lukemat 2-0:aan. Tauolla Ivan Tarasovin hyökkäyksessä korvannut Tim Väyrynen liukui pallon avopaikkaan Evans Mensah'lle, mutta ghanalaisen vasemman jalan laukaus heikosta asennosta meni ohi.

56. minuutilla HJK sai kylmää vettä niskaansa. Punaisen tähden eli Crvena Zvezdan kymppipaita Marko Marin tarjoili fantastisen läpisyötön Dusan Jovancicille, joka ei erehtynyt vaan pisti pallon rysään tasoittaen ottelun.

HJK loi toisella jaksolla puolittaisia maalintekopaikkoja, mutta ei aiheuttanut vastustajan maalivahdille Milan Borjanille isompaa päänvaivaa. Kertaalleen myös HJK:n venäläisvahti Maksim Rudakov pelasti joukkueensa toiselta takaiskulta esittäen upean vastaantulon läpiajoon.

Ottelu oli jo lisäajalla, kun HJK siirtyi 2-1-johtoon. Riku Riski karkasi puolittain läpi ja sijoitti pallon lähietäisyydeltä Borjanin ohi oikeaan alanurkkaan. Tulos ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan.

HJK:n eurotaival jatkuu yhä Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella niin sanottua mestarien polkua pitkin. Klubi kohtaa joko Puolan mestarin Piast Gliwicen tai latvialaisen Riga FC:n.

Gliwice ja Riga pelaavat toisen osaottelun torstaina Riiassa. Avausosa päättyi Gliwicen 3-2-kotivoittoon.