AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 27.7.2019

Piste ei täysin tyydyttänyt VPS-luotsi Sundia, mutta "pojat antoivat kaikkensa"

Piste ei täysin tyydyttänyt VPS-luotsi Sundia, mutta "pojat antoivat kaikkensa"

Christian Sund oli hiukan kaksijakoisissa mietteissä. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS kohtasi HJK:n lauantaina Helsingissä. Hallitseva mestari oli otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta nuori vaasalaisjoukkue esitti ennakkoluulottomia otteita kovassa helteessä.

Vepsun kauden ensimmäinen voitto jäi vielä odottamaan itseään, mutta tuliaisiksi saatiin arvokas vieraspiste.

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan Vepsun pelisuunnitelma toimi tiettyyn pisteeseen asti hyvin. Toisen jakson heikko aloitus ei miellyttänyt VPS-luotsia.

- Päällimmäinen fiilis on ehkä, että yksi piste on parempi kuin ei yhtään. Niin kauan, kun me jaksoimme toteuttaa meidän pelisuunnitelmaamme, olimme pelissä hyvin mukana. Toisen jakson alussa menetimme ihan liikaa palloja keskialueella ja sitä kautta HJK sai luotua erikoistilanteita ihan liikaa. Siinä me olimme vähän huonoja. Meillä oli mahdollisuuksia hyökätä, mutta menetimme palloja liikaa, Sund kertoi ottelun jälkeen.

Sundin mukaan Vepsulla oli hyviä mahdollisuuksia maalintekoon myös toisella jaksolla. Päävalmentaja halusi myös muistuttaa, että vastassa oli laadukas joukkue.

- Saimme luotua ihan hyviä vastahyökkäyksiä ottelun lopussa, mutta en ole tyytyväinen siihen, mitä ratkaisuja teimme kuudentoista ulkopuolella. Siinä pitäisi olla laadukkaampi ja saada parempia laukauksia. Oli kuuma peli ja se vaikutti pelisuunnitelmaamme. Pitää muistaa, että vastustaja oli hyvä. HJK on laadukas joukkue ja heillä on laadukkaita pelaajia. Vaikka heillä pelasi eri pelaajia kuin heidän viime pelissään, he ovat nälkäisiä ja haluavat näyttää, Sund kommentoi.

VPS alkaa nyt valmistautumaan ensi lauantaina pelattavaan kotiotteluun FC Honkaa vastaan. Sund toivoo, että pelaajat antavat samanlaisen työpanoksen myös silloin.

- Joukkueessa on ihan hyvä fiilis, vaikka ne toisen jakson ensimmäiset 15 minuuttia harmittavat. Meidän olisi pitänyt pystyä pitämään HJK enemmän pois meidän alueeltamme. Sitten he olisivat joutuneet nostamaan enemmän ja me olisimme saaneet parempia hyökkäyksiä. Pojat antoivat tänään kuitenkin kaikkensa ja olen todella tyytyväinen heidän panokseensa.


VPS-FC Honka Elisa Stadionilla lauantaina 3.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia