AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 27.7.2019

"Omaan pussiin pelaavia ei ole mukana" – kapteeni Hilander ylistää Ilveksen henkeä

"Omaan pussiin pelaavia ei ole mukana" – kapteeni Hilander ylistää Ilveksen henkeä

Hila on Ilveksen luotettava viimeinen lukko. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves lähtee lauantain tärkeään otteluun FC Honkaa vastaan sarjataulukon piikkipaikalta. Joukkueen kokenut kapteeni Mika Hilander laskee menestyksen pitkälti hyvän hengen piikkiin.

Tämän kauden Ilves-joukkue on pelannut erittäin hyvin aivan talven ensimmäisistä otteluista alkaen.

- Olemme jälleen kerran kasvaneet sitoutuneeksi ja yhtenäiseksi joukkueeksi. Kyllä sitä helpotti se, että pelit alkoivat kulkea heti alusta asti. Voitot hitsaavat joukkuetta yhteen ja tuovat uskoa omaan tekemiseen. Toisaalta, koko tämän vajaan kuuden kauden aikana meillä on koko ajan ollutkin hyvähenkinen ja yhtenäinen joukkue, eli eihän se mikään uusi asia Ilveksessä ole.

- Se on oikeastaan sisällä tamperelaisessa futiskulttuurissa, että mennään joukkueen ehdoilla eikä omaan pussiin pelaavia edes ole mukana, "Hila" sanoo ylpeänä.

Kapteeni Hilander on ainoana Ilvespelurina pelannut kaikki joukkueensa kaikki Veikkausliigaminuutit. Seuraavana tulevat topparit Tatu Miettunen sekä Baba Mensah. Heillä kellään ei kuitenkaan ole mandaattipaikkaa aloitukseen, vaan heidänkin on peliaikansa ansaittava kovalla työllä harjoitusten kautta.

- Jallultahan (Wiss) tuota on oikeastaan kysyttävä, mutta omasta näkökulmastani on helpompikin pelata, kun samalla sapluunalla mennään. Mitä enemmän pelaat samojen pelaajien kanssa, sitä helpompi on ennakoida tilanteita pelissä. Kova kilpailuhan meillä on joka pelipaikalle. Tuskin Jallukaan on päättänyt, että tietyt pelaajat pelaavat enemmän, vaan jokaisen meistä on harjoituksissa näytettävä, että kuulumme aloitukseen.

Maalivahtienkin kilpailutilanne Ilveksessä on olemassa, vaikka Hila kaikki Veikkausliigan minuutit onkin pelannut.

- Meillä on hyvä henkinen kilpailutilanne. Tsempataan toisiamme harjoituksissa. Muista itse oman urani alkuvaiheista millaista se on olla jonkun takana, joten ymmärrän Johkun (Luukkanen) ja Matiaksen (Riikonen) tunteita. Kovasti teen töitä sen eteen, että he vielä jonkun aikaa siellä takana pysyvätkin, jatkaa kokenut veskari silmää iskien.

Ilves on tällä kaudella varsinkin näyttänyt vahvaa voittamisen halua. Joukkue on noussut niin tasoihin kuin voittoihinkin tappiotilanteista. Tämäkään ei Hilaa yllätä.

- Kyllä tuo juontaa ilman muuta harjoituksista. Treeneissä kilpaillaan kovasti, lasketaan pisteitä ja maaleja eli voittamiseen pyritään koko viikon ajan. Se siirtyy sitten peliinkin ja kun usko omaan tekemiseen on kova, näkyy se sitten viimehetkien tasoitus- ja voittomaaleina, avaa kapteeni joukkueensa vahvoja loppuminuuttien otteita.


FC Honka-Ilves Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 27.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia