FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.29 // 25.7.2019

​Tammelan stadionhanke etenee myötätuulessa – uusi stadion valmis vuonna 2023?

​Tammelan stadionhanke etenee myötätuulessa – uusi stadion valmis vuonna 2023?

Perinteikäs Tammela on saamassa kokonaan uuden stadionin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kotiareena Tammelan stadion on ollut pitkään suurien suunnitelmien kohteena ja nyt nämä suunnitelmat ovat konkretisoitumassa.

Tammelaan on nyt nousemassa kokonaan uusi jalkapallostadion, joka hankintailmoituksen mukaan rakennetaan vuosina 2021-23.

– Nykyinen stadion puretaan vuoden 2021 syksyllä, sanoo Tampereen kaupungin apulaispormestari Aleksi Jäntti Aamulehdelle.

Jo vuonna 2013 käynnistyneessä hankkeessa on kyse koko stadionkorttelista, johon itse stadionin lisäksi kuuluu myös Salhojankadun puoleinen asuin- ja liikerakennus. Jäntti uskoo stadionkorttelin toteutuvan, vaikka Tampereen kaupungin taloudellinen tilanne ei olekaan hyvä. Jäntti pitää uutta jalkapallostadionia tärkeänä lajin ja kaupungin kannalta.

– Tätä on kauan odotettu. Olosuhteet ovat keskeinen juttu pitää Tampere palloilun pääkaupunkina. Kyse on myös kaupungin imagosta, vetovoimasta ja uskottavuudesta, Jäntti sanoo.

Tavoitteena on, että uusi stadion saadaan käyttöön vuoden 2023 aikana. Tällä hetkellä Tammelaan mahtuu noin 5000 katsojaa, mutta uuden stadionin myötä myös katsomokapasiteetti nousee 6500 katsojaan.

Stadionkortteli toteutetaan allianssimallilla, jota on Tampereella käytetty muun muassa Rantatunnelissa ja parhaillaan raitiotiessä.

Lähde: Aamulehti
Lisää uutisia