AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2019

​KuPS matkalla Varsovaan – Petteri Forsellilta vinkkiä: "Nyt on hyvä paikka iskeä"

​KuPS matkalla Varsovaan – Petteri Forsellilta vinkkiä: "Nyt on hyvä paikka iskeä"

Petteri Forsell tuntee Legian hyvin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran menestyksekäs jalkapallokausi 2019 jatkuu myöhään torstai-iltana Varsovassa Legia Warszawaa vastaan.

KuPS hankki jatkopaikkansa toiselle kierrokselle saavutettuaan Vitebskissä arvokkaan 1-1-vierastasapelin. Nyt edessä on astetta kovempi vastustaja. Puola on iso jalkapallomaa ja Legia on maan johtava ykkösseura. Kuopiolaisille on luvassa tiukka ilta Legian kotistadionin nurmella.

Puolan uusi liigakausi 2019-2020 alkoi viime viikonloppuna. Legia aloitti oman liigakautensa tappiolla. Legia kukisti UEFA Europa Leaguen 1. karsintakierroksella gibraltarilaisen FC Europan ja saa nyt vastaansa näyttöhaluisen ja voimakkaan kuopiolaisjoukkueen.

Huuhkajien Petteri Forsell tuntee erittäin hyvin Puolan kovan jalkapallotason. Forsell on pelannut useita sarjakausia maan pääsarjassa Ekstraklasassa ja on kohdannut Legian monta kertaa tiukoissa liigakohtaamisissa. Legialla löytyy hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle.

- Legia pelaa hyvin hyökkäävää ja peliä kontrolloivaa jalkapalloa, ainakin Ekstraklasassa. Nyt heillä on mennyt vähän heikoimmin joten on hyvä paikka iskeä. Hyviä pelaajia heillä on monta, mutta mieleeni jäi eniten keskikentän kaksikko Cafu ja Andre Martins. Martins on väkkärä ja taitava pallon kanssa. Myös Cafu on taitava ja vahva keskikenttäpelaaja, Forsell kertoo.

KuPS-joukkue matkustaa keskiviikon aikana Kuopiosta Varsovaan. Peliin on tulossa paikalle muutama kymmenen keltamustan uskollista kannattajaa. Joukkue palaa perjantain aikana takaisin Kuopioon ja jo sunnuntaina on edessä seuraava Veikkausliigaottelu Kokkolassa.

Legia ja KuPS kohtaavat UEFA Europa Leaguen toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa, joka alkaa Legian kotistadionilla paikallista aikaa kello 21.00 eli Suomen aikaa kello 22.00. Toinen osaottelu KuPS - Legia pelataan Kuopiossa ensi viikon torstaina 1.8. kello 19.00 alkaen.

Lisää uutisia