AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2019

​Kauan odotetut ghanalaispelaajat tulossa RoPS:aan viimein syyskuussa?

​Kauan odotetut ghanalaispelaajat tulossa RoPS:aan viimein syyskuussa?

RoPS odottaa yhä ghanalaispelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS toivoi jo alkuvuodesta saavansa riveihinsä kolme ghanalaispelaajaa, mutta miehiä ei ole edelleenkään Napapiirillä näkynyt.

Ghanalaisesta Dreams FC -joukkueesta RoPS:aan on pitänyt liittyä kolme pelaajaa – keskuspuolustaja Issah Yakubu, 22, laituri Ibrahim Issah, 18 ja puolustaja Maxwell Arthur, 18. Matka on kuitenkin tyssännyt moninaisiin viisumi- ja työlupaongelmiin kerta toisensa jälkeen.

RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva kummastelee Lapin Kansalle mutkia, mutta sanoo, ettei Ghana-hanketta ole kuopattu. Suunnitelmaan on otettu viisumiongelmien vuoksi aikalisä, ja kalenteriin on merkattu uusia päivämääriä.

– Tässä on mennyt nyt niin kauan, että tilanne on nyt se, että yritämme saada heidät Rovaniemelle syyskuun alussa, kun sarjoissa on maajoukkuetauko. Siihen mennessä olisi toiveissa saada paperiasiat selville, ja niin meille on vakuuteltu, että siihen mennessä kaikki on varmasti kunnossa, Niva sanoi.

– He saisivat tulla harjoittelemaan kanssamme kuukaudeksi pariksi. Me saisimme tutustua heihin ja he tähän ympäristöön. Sitten he tulisivat tammikuussa mukaan joukkueeseen. Tällä tavalla olemme ajatelleet ajaa sisään pelaajia, jotka eivät ole aiemmin Euroopassa käyneet eivätkä esimerkiksi nähneet tekonurmea, Niva jatkoi.

Tilanne on kaikkineen ikävä niin RoPS:n kuin pelaajienkin kannalta, mutta Nivan mukaan paremminkaan asioita ei olisi voitu hoitaa.

– En tiedä, mitä olisimme voineet seurana eri tavalla tehdä. Kaikilla Afrikasta pelaajia värväävillä seuroilla on sama ongelma, kun puhutaan nimenomaan pitkistä työluvista, Niva sanoi.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia