vko.28 // 21.7.2019

HIFK kaatoi RoPS:n (HIFK-RoPS 1-0)

HIFK:n Sakari Tukiainen onnistui viimeistelyssä ensimmäisen puoliajan puolessa välissä. Enempää maaleja ei Helsingissä nähty ja näin HIFK voitti RoPS:n 1-0.

HIFK:n ja RoPSin välinen Veikkausliigaottelu käynnistyi kesäisen helteisellä Telia 5G-Areenalla klo 17, ja vierasjoukkue pystyi heti ottelun alkuminuuteilla luomaan todella vaarallisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Juho Hyvärinen laukoi pallon ylärimaan. RoPS sai heti perään myös kulmapotkun, mutta tästä tilanteesta joukkue ei kuitenkaan enää onnistunut luomaan uutta maalintekopaikkaa.

HIFK joutui juuri ennen ottelua tekemään yhden muutoksen ilmoitettuun aloituskokoonpanoonsa, sillä Toró nostettiin keskikentän pohjalle Jukka Halmeen tilalle. Kun koko kapteenisto, eli Hannu Patronen, Halme ja Arnold Origi olivat avauksesta sivussa, loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Tero Mäntylä sai kapteeninnauhan oman käsivarteensa tässä ottelussa.

Myös kotijoukkue sai luotua hyvännäköistä hyökkäyspeliä puoliajan edetessä. Ensin Hassan Sesay pääsi keskittämään, ja tämä keskitys löysi Riku Selanderin, joka kuitenkin puski pallon yli maalin. Hetkeä myöhemmin Joel Mattsson onnistui hankkimaan HIFK:lle vapaapotkun, jonka Jani Bäckman tuttuun tapaan antoi. Bäckman keskitti kohti Sakari Tukiaista, joka ei hänkään kuitenkaan onnistunut puskemaan palloa maaliin. Mutta Tukiaisen ensimmäinen maali IFK-paidassa oli kuitenkin hetkeä myöhemmin tosiasia, kun hän kovan prässin jälkeen nappasi RoPS-maalivahti Antonio Regueron epäonnistuneen avauksen itselleen. Pallo pelattiin eteenpäin Luís Henriquelle, joka siirsi pallon takaisin Tukiaiselle, joka puolestaan sijoitti sen maalin vasempaan nurkkaan. Näin HIFK:n yli seitsemän puoliajan mittainen maaliton putki siis saatiin rikottua.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n yhden maalin johtoasemasta, ja joukkue piti jälleen peliä hallussaan. Luís Henriquen ja Tukiaisen yhteispeli alkoi tuottaa tulosta, ja rovaniemeläisten puolustus oli monta kertaa vaikeuksissa HIFK:n hyökkäyskaksikon kovan prässin kanssa. Tero Mäntylä teki lisäksi erittäin jämäkän paluun pelikentille, ja pystyi toppariparinsa Tuukka Andbergin kanssa pitämään huolta siitä, että oma maali pysyi puhtaana koko ottelun ajan.

IFK Mariehamn-HIFK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 28.7. kello 17 ja RoPS-FC Inter Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.