vko.28 // 21.7.2019

FC Inter voitokas kotonaan (FC Inter-FC Honka 3-1)

FC Inter kukisti FC Hongan kotikentällään 3-1. Turkulaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Elias Mastokangas, Filip Valencic ja Timo Furuholm, espoolaisten kavennuksesta vastasi Abel Suarez.

Inter sai otteluun unelma alun. Peliä ei oltu pelattu kuin viisi minuuttia, kun Elias Mastokangas vei kotijoukkueen johtoon. Maalin pohjustivat mainiolla hyökkäyspelaamisella Timo Furuholm, Niilo Mäenpää ja pallon ennen maalia tolppaan laukonut Filip Valencic.

Interin pelaaminen ei ottanut avausjaksolla sujuakseen. Harhasyötöt ja pallonmenetykset kaksinkamppailussa tekivät pallollisesta pelaamisesta liian montaa kertaa mahdotonta.

Kokonaisuutena Honka oli ottelussa ensimmäisellä jaksolla niskan päällä. Interin puolustus pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja sai pidettyä vieraat maaleitta avausjaksolla.

Jos Interin ensimmäisen jakson pelaamisessa oli vielä toivomisen varaa, niin samaa ei voi sanoa toisesta. Joukkue juoksi toisella jaksolle kuin uudesti syntyneenä. Varsinkin kaksinkamppailupelaamiseen joukkue tuli uudella sykkeellä, antamatta Hongalle mitää ilmaiseksi.

Inter tuplasi johtonsa 59. minuutilla, kun Filip Valencic laukoi pallon 20 metristä vasemmalla jalalla takakulmaan Mikko Kuninkaan syötöstä. Tilanne sai alkunsa Miro Tenhon pallonriistosta.

Ottelun lopusta tuli tiukka, sillä pelaamistaan suoraviivaisemmaksi muuttanut Honka onnistui Abel Suarezin toimesta. Isokokoisen pelaajan pusku ei jättänyt Henrik Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaan 82. minuutilla.

Inter kaatoi lopulta Hongan kapteeninsa Timo Furuholmin viimeisteltyä 3-1-maalin aivan varsinaisen peliajan lopussa. Maalin pohjusti ottelun ykköstähti Valencic.

RoPS-FC Inter Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17 ja FC Honka-Ilves Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 27.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.