FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.28 // 17.7.2019

RoPS-kapteeni Reguero: “Myöhäinen kavennusmaali sytytti joukkueen”

RoPS-kapteeni Reguero: “Myöhäinen kavennusmaali sytytti joukkueen”

Antonio Reguero on ollut merkittävä pelaaja RoPS:lle jälleen tänä vuonna. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n Antonio Reguero valmistautuu torstain Eurooppa-liigan karsintaotteluun luottavaisena.

HJK selvitti eilen tiensä jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa ja torstaina on kolmen muun suomalaisjoukkueen vuoro. RoPS, KuPS ja FC Inter pelaavat paikoista Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella.

Rovaniemeläiset kohtaavat skottiseura Aberdeenin. Viikko sitten käyty ensimmäinen kamppailu päättyi Aberdeenin 2-1-kotivoittoon. Torstaina päästään nauttimaan huippujalkapallosta Rovaniemellä, kun skotit saapuvat siis Napapiirille. RoPS:n maalivahti ja kapteeni Antonio Reguero uskoo, että joukkueella on vielä kaikki saumat päästä jatkoon.

Reguero tunnistaa syyt RoPS:n tappioon vieraskentällä. Hänen mukaansa joukkueen olisi pitänyt pystyä olemaan pallollisessa pelissään huolellisempia. Myös puolustustyöskentelyssä oli ongelmia.

- Vastassa on hyvä joukkue, mutta voittamalla irtopallot ja noudattamalla omaa pelisysteemiämme olemme vahvoilla. Kavennusmaali herätti joukkueessa suurta paloa, Reguero toteaa.

Aberdeen meni ottelussa johtoon reilun puolen tunnin kohdalla ja tuplasi tilanteen toisen puoliajan alussa. RoPS kavensi 93. minuutilla, kun Lucas Lingman vapautti upealla syötöllä Tommi Jäntin, joka viimeisteli tyylikkäästi 2-1-loppulukemat. Regueron otteet tolppien välissä saivat taiston jälkeen paljon suitsutusta.

Skotlannissa neljä kautta pelannut Reguero muistuttaa, että kotietu tällaisissa peleissä on valtava. Hän uskoo vahvasti, että vaikkei voittoa tullutkaan Skotlannista, niin jatkopaikka on suomalaisille täysin mahdollinen. Ei pidä unohtaa, että skotlantilaiset ovat tottuneet pelaamaan luonnonnurmella.

- Meillä on selkeä kotietu, koska skotlantilaiset vihaavat tekonurmea ja tietenkin kotiyleisön edessä pelaaminen on mahtavaa. Voimme kaikki jakaa yhdessä intohimoamme jalkapalloon.

Kapteeni myöntää, että kausi on ollut viime vuoden Veikkausliigan hopeamitalisteille vaikea. Reguero itse kärsi alkukaudesta polvivammasta. Hän vahvistaa, ettei siitä kuntoutuminen ollut helppoa, mutta nyt hän on täydessä iskussa.

Antti Okkoselta kapteenin nauhan perinyt 37-vuotias luottaa omiinsa, sekä euro-ottelun alla että liigassa, kuitenkin sataprosenttisesti.

- Kautemme ei ole ollut helppo. Meillä on kuitenkin paljon nuoria pelaajia ja treenaaminen on ollut nyt hyvällä tasolla. Meidän täytyy vain pysyä kärsivällisinä ja tulokset tulevat vielä.

RoPS kohtaa Aberdeenin Rovaniemen Keskuskentällä huomenna torstaina klo 19. Kamppailu näkyy suorana myös VeikkausTV:stä. Veikkausliigassa joukkue matkaa seuraavaksi sunnuntaina Helsinkiin ja haastaa HIFK:n.


HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.7. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia