FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.28 // 16.7.2019

Täysi pistepotti toi itseluottamusta lahtelaisleiriin - ”Meillä on ollut vaikeuksia kääntää pelit voitoiksi”

Täysi pistepotti toi itseluottamusta lahtelaisleiriin - ”Meillä on ollut vaikeuksia kääntää pelit voitoiksi”

Jeronimo Amione alarivissä keskellä, hänen oikealla puolellaan nuori Pyry Lampinen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti sai rutkasti itsevarmuutta kaadettuaan sunnuntaina sarjakärki Ilveksen Lahden stadionilla 1-0. Esityön maaliin tehnyt Jeronimo Amione kehui joukkueen suoritusta ja ennen kaikkea nuorta maalintekijää.

Lahdessa pelattiin sunnuntaina mielenkiintoinen ottelu, jossa taisteltiin kovaa loppuun asti. Ilves oli FC Lahden vieraana, kun Lahti sai ensimmäisen voittonsa viimeiseen viiteen peliin. Ottelu päättyi 1-0 ja sankarin viitan otti selkäänsä 17-vuotias Pyry Lampinen, kun hän ohjasi voittomaalin pelin ensimmäisellä puoliskolla. Esityön maaliin teki tarkalla keskityksellä Jeronimo Amione.

Voitto oli lahtelaisille kauden neljäs ja joukkueella onkin ajoittain ollut vaikeuksia saada peli kulkemaan halutulla tavalla. Meksikolainen Amione tiedostaa tilanteen ja on tyytyväinen Ilves-voittoon.

- Tämä oli erittäin tärkeä voitto, koska meillä on ollut vaikeuksia kääntää pelit voitoiksi. Me toivoimme, että saisimme tämän voiton kotipelistä, koska tämä nostaa joukkueen itsevarmuutta. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin, hyökkääjä totesi.

Amione nautti pelaamisesta kärkiparin Pyry Lampisen kanssa, joka teki ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa siis juuri meksikolaisen syötöstä.

- Oli kiva pelata yhdessä. Mielestäni hän suoriutui erittäin hyvin ja toi lisää joukkueeseen. Olen iloinen, että hän sai ensimmäisen maalinsa ja uskon, että tulemme näkemään lisää maaleja häneltä.

Meksikossa pitkän uran pelannut Amione viihtyy Mastokaupungissa. Hän oli pelannut koko yhdeksän vuotisen ammattilaisuransa Meksikossa ennen siirtymistään Lahteen.

- Olen erittäin tyytyväinen Suomessa ja Lahdessa. Peli on fyysisempää, mutta tällaiset erot kehittävät. Suomessa jalkapallon taso on hyvä ja nautin tästä kokemuksesta.


VPS-FC Lahti Elisa Stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia