vko.27 // 14.7.2019

Nuori Pyry Lampinen upotti sarjakärjen (FC Lahti-Ilves 1-0)

Veikkausliigan kärkijoukkue Ilves kärsi sunnuntaina vuoden toisen tappionsa, kun FC Lahti löi tamperelaiset 1-0. FC Lahden maalin iski vasta 17-vuotias Pyry Lampinen.

FC Lahti oli alussa vahvempi, vaikka Ilves haki ensimmäisenä maalia. Ilves rakensi maalitilanteen jo ottelun 4. minuutilla. Lauri Ala-Myllymäki pelasi pallon maalille ja Fofana jatkoi sivuverkkoon.

Lahti sai ensimmäisen hyökkäyksen Ilves-maalille asti 6. minuutilla, kun pitkä pallo tavoitti Mikko Hauhian laidalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Amione oli pelata Klingan läpi oivaltavalla syötöllä. Lahti yritti päästä tilanteisiin, joissa se saa pelattua pallon nopeasti laidalta maalille.

17. minuutilla Josu pääsi antamaan keskityksen ja oli pienestä kiinni, ettei maalille juosseet lahtelaiset osuneet palloon.

22. minuutilla kärjessä pelanneet Amione ja Pyry Lampinen löysivät toisensa. Amione jatkoi pallon maalille ja Lampinen juoksi oikea-aikaisesti tilanteeseen ja tökkäsi FC Lahden 1-0 johtoon. Osuma oli Lampisen ensimmäinen Veikkausliigassa.

Amione sai loistavan maalipaikan täysin yllättäen 35. minuutilla. Ilves antoi karmean harhasyötön, minkä johdosta Amione oli päästä nokikkain Hilanderin kanssa. Amione pääsi laukomaan, mutta pallo jäi matkalle. Puoliajan lopussa Ilves sai pari puolikasta paikkaa, mutta Lahden maali pysyi koskemattomana.

Ilves otti pelin näennäisesti hallintaansa toisen puoliajan alussa. Vasta 61. minuutilla Ilves sai laukauksen kohti Lahden maalia. Senkin Rakovsky selvitti helposti. Ilves käytti nopeasti kaikki kolme vaihtoaan ja sai niiden kautta otetta itselleen.

Ottelun lopussa Ilves myllytti ja haki tasoitusta. Rakovskyn isot torjunnat ja Ilves-pelaajien epäonnistumiset hyvissä paikoissa takasivat pisteiden jäämisen Lahteen.

VPS-FC Lahti Elisa Stadionilla lauantaina 20.7. kello 17 ja Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.