FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.27 // 12.7.2019

"Huikeita tapahtumia pelaajille ja katsojille" – Hetemaj odottaa lauantain derbyä

"Huikeita tapahtumia pelaajille ja katsojille" – Hetemaj odottaa lauantain derbyä

Derbytunnelma sytyttää Seinäjoella. (Kuva: Juha Tamminen)

OmaSp Stadion Seinäjoella pääsee taas lauantaina todistamaan Pohjanmaan derbyä, kun SJK:n vieraaksi saapuu VPS.

Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi 1–1-tasapeliin Vaasassa. Silloin valmentajana oli vielä Petri Vuorinen, nyt VPS on uudessa komennossa ensimmäistä kertaa, kun Christian Sund nostettiin Vuorisen tilalle.

- Tämä on varmasti erikoisempi ottelu heidän puoleltaan tällä kertaa. Petri Vuorinen oli ollut siellä valmentajana melkein koko ajan tänä aikana, kun minä olen ollut täällä. Yleensä kun valmentajaa vaihdetaan, saattaa joukkueella olla hetken semmoinen buusti päällä. Ja meidän pitää olla hereillä siinä, sanoo SJK:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Hetemaj muistuttaa kuitenkin, että mistään täysmullistuksesta VPS:n pelaamisessa tuskin on kyse.

- Christian Sund on kuitenkin ollut mukana Vuorisen valmennustiimissä, ja yleensä niihin otetaan ihmisiä, jotka ajattelevat futiksesta samalla tavalla, niin saa nähdä muuttavatko he hirveästi mitään.

- Joka tapauksessa meidän pitää olla hereillä heti pelin alkuvaiheilla, että ymmärrämme, lähtevätkö he prässäämään korkealla vaiko matalalla, vai lähtevätkö hakemaan vain pistettä täältä matalalla blokilla, sanoo Hetemaj.

Perinteinen derbyhenki kentällä leijailee kuitenkin varmuudella – ja siitä Hetemaj nauttii.

- Mutta totta kai me tiedämme, että jokainen peli näistä joissa olen pelannut ja muistan, ovat olleet todella kivoja pelejä kentällä. Yleisöä on ollut paljon, jokaiseen tilanteeseen on menty kovaa mutta rehellisesti. En ainakaan muista, että kukaan olisi loukkaantunut näissä tapahtumissa.

- Kaikin puolin näistä on todella paljon kivoja muistoja. Itsekin olen tehnyt maalin heitä vastaan ja se on aina kyllä paras peli tehdä maali täällä SJK:ssa, nauraa Hetemaj.

Kokonaisuutena keskikenttämies odottaa lauantaille hienoa tapahtumaa. Puitteet ainakin ovat kohdillaan.

- Kyllä nämä on pelaajille ja katsojille huikeita tapahtumia. Meillä on täällä kaunis stadion ja kun tänne tulee todennäköisesti kauden suurin yleisömäärä, on se vaan niin hienoa pelata. Nyt on muutenkin ollut hienoja pelejä viime aikoina, joissa on ollut paljon katsojia. Täällä, Inter-pelissä, oli viimeksi paljon yleisöä ja Ilves-pelissä vieraiss


SJK-VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 13.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia