AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 11.7.2019

​KuPS:lla kokemusta valkovenäläisvastustajista: "Kärkijoukkue siellä on varmasti tosi hyvä joukkue"

​KuPS:lla kokemusta valkovenäläisvastustajista: "Kärkijoukkue siellä on varmasti tosi hyvä joukkue"

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura aloittaa torstaina pelit Eurooppa-liigassa, kun valkovenäläinen FC Vitebsk saapuu Kuopioon 1. karsintakierroksen 1. osaotteluun.

KuPS:n kippari Petteri Pennanen lähtee innolla europeleihin.

- Nämä ovat sellainen lisäbonus tai palkinto viime kaudesta. Pelattiin viimeinen Veikkausliigapeli vasta lauantaina, niin ei ole ehtinyt isommin lietsoa, mutta totta kai (kopissa) haistaa sellaisen ylimääräisen virinän, Pennanen toteaa.

KuPS on pelannut tiuhaan tahtiin Veikkausliigapelejä ja nyt pelaajien kuormitusta tulevat lisäämään Europelit. Pennanen uskoo, että jaloissa ei tule painamaan ja vireystila on tarpeeksi vahva.

- Uskon, että aika hyvä. Saatu hyviä tuloksia. Ei ongelmia, kaikki terveenä ja hyvässä kunnossa. Kaikki jaksaa ja haluaa pelata näitä pelejä.

Pennasella ja muilla KuPS:n pelaajilla on tuorehkoa kokemusta valkovenäläisjoukkueista. KuPS kohtasi helmikuussa Turkin leirillä valkovenäläisen FC Shahktar Soligorskin.

- Varmasti yleiskuvan sai. Soligorsk on ollut kärkijoukkue siellä liigassa monta vuotta ja tämä vastustaja on yksi niistä kärkijoukkueista. Soligorsk oli kova joukkue, joten ainakin yleiskuvan sai Valko-Venäjän liigan tasosta. Kärkijoukkue siellä on varmasti tosi hyvä joukkue, Pennanen toteaa.

KuPS ei ole asettanut varsinaisia tavoitteita tämän kesän europeleille.

- Yksi ottelupari kerrallaan, mutta se on selvää, että jatkoon halutaan, Pennanen painottaa.

KuPS – FC Vitebsk torstaina 11.7. kello 19.00 Savon Sanomat Areenalla.

Lisää uutisia