FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 11.7.2019

Antti Niemi: “Huippumaalivahdin täytyy dominoida Veikkausliigaa parikymppisenä”

Antti Niemi: “Huippumaalivahdin täytyy dominoida Veikkausliigaa parikymppisenä”

Antti Niemi on Huuhkajien maalivahtivalmentaja. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi haluaa lisää mahdollisuuksia nuorille pelaajille Veikkausliigassa.

Pitkän ja menestyksekkään uran Skotlannissa ja Englannissa tehneen Antti Niemen mukaan Veikkausliiga on hyvä paikka kasvaa maalivahtina. Hän lähti itse 23-vuotiaana HJK:sta Tanskaan FC Kööpenhaminan riveihin. Niemi kuitenkin muistuttaa, että pelaajatarkkailu on kehittynyt ja kaikista Veikkausliigapelaajista löytyy nykyään enemmän tietoa. Pelaajia pitäisi siis löytyä Veikkausliigasta jo nuoremmalla iällä.

- Sellaisen maalivahdin, joka pystyy tekemään uran TOP4-sarjassa, pitäisi parikymppisenä dominoida Veikkausliigaa, Niemi naulaa.

Niemen mielestä Veikkausliigassa pelaa jo nyt monta nuorta pelaajaa, joilla on mahdollisuus tehdä hyvä ura ulkomailla ja myös A-maajoukkueesa.

- Veikkausliigassa on paljon potentiaalisia pelaajia tulevaisuuden A-maajoukkuetta ajatellen. Minun tarkkailuni painopiste maalivahdeista on kuitenkin tällä hetkellä ulkomailla.

Vaikka Veikkausliigassa pelaakin monta nuorta potentiaalista pelaajaa, niin suomalaiset nuoret maalivahdit ovat vähissä. Niemi toivoo, että tulevaisuudessa nuoret pelaajat saisivat vielä enemmän vastuuta.

- Haluaisin nähdä, että meidän nuorille maalivahdeille löytyisi enemmän pelipaikkoja, jos ei Veikkausliigasta, niin ainakin Ykkösestä.

Veikkausliigasta hän nostaa esille muun muassa FC Interin Henrik Moisanderin pelinavaamistaidon ja jälleen vahvaa kautta pelaavan Ilveksen Mika Hilanderin. Erityisesti Niemi on ollut positiivisesti yllättynyt HIFK:n vahdin Arnold Origin pelaamisesta. Hän pitää Origia erittäin urheilullisena maalivahtina ja suurena vahvistuksena HIFK:n kokoonpanoon. Origin loukkaantuminen Stadin derbyssä oli maajoukkuevalmentajankin mukaan erittäin ikävä asia.

- Hän on sellainen maalivahti, joka oli oikeasti loukkaantumiseen asti todella hyvä tässä sarjassa.


Kaikki Veikkausliigaottelut kaudella 2019 suorina lähetyksinä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia